Frica de paralizie este mai puternică decât porcina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul celor care se vaccinează a scăzut cu aproape 2.000, în numai cinci zile. Cazul celor trei persoane, pe care vaccinul AH1N1 le-a băgat în spital i-au făcut pe reşiţeni să gândească de două ori, înainte să ceară imunizarea.

În urma cazului tânărului paralizat pe jumătate din cauza vaccinului împotriva gripei noi, numărul celor care s-au vaccinat a scăzut drastic la Reşiţa. Dacă săptămâna trecută peste 3.000 de reşiţeni au mers la medicii de familie ca să se vaccineze, statistica din aceste zile arată cu totul altfel. „Numărul persoanelor care au optat pentru imunizarea cu vaccinul împotriva gripei noi a scăzut cu aproape 2.000, în numai cinci zile“, spune Clara Isac, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin.  

Oamenii s-au răzgândit
„Am vrut să fac vaccinul şi am crezut că efectele secundare sunt simple zvonuri, dar am văzut că la Reşiţa chiar am avut astfel de situaţii, astfel că m-am răzgândit”, povesteşte Carmen Maldea, o reşiţeancă. „Am înţeles că acest vaccin nu este testat, aşa că nu am de gând să mă vaccinez. În primul rând, nici nu sunt o femeie care se îmbolnăveşte”, a mai adăugat reşiţeanca, de 35 de ani. „Cred că acest vaccin este periculos”, susţine tânăra. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin are o explicaţie sentimentală. „Impactul emoţional a scăzut, după moartea actorului Toni Tecuceanu”, susţine şeful DSP. 

Tot mai multe cazuri
Rezultatele celor două persoane din Reşiţa, internate cu suspiciune de gripă nouă, sunt pozitive. „Celor două persoane, un bărbat de 58 de ani şi o femeie de 46, le-au fost recoltate probele biologice, iar răspunsul din partea centrului Cantacuzino a fost pozitiv“, spune Clara Isac, purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin. Cei doi se simt mai bine acum, în urma tratamentului cu Tamiflu. Până acum, la Reşiţa, opt persoane au avut gripă porcină, iar o femeie de 40 de ani a murit.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite