Excursii în insule exotice, transformate în ţepe de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plaja din Tenerife, un vis spulberat pe o mie de euro
Plaja din Tenerife, un vis spulberat pe o mie de euro

Mai mulţi reşiţeni care voiau să plece în vacanţă, în Tenerife, fără să plătească au fost înşelaţi. Poliţiştii cărăşeni analizează amănunţit actele de contabilitate ale firmei şi contractele pe care le are în Tenerife cu hotelul în cauză.

Ion Popescu, unul dintre reşiţenii care au depus plângere împotriva firmei de turism, spune că persoanele invitate la prezentările de lux, ca să îşi cumpere excursiile în Tenerife, nu aveau voie să schimbe o vorbă, să facă schimb de numere de telefon sau să se apropie unii de alţii.
„Nu cunoşteam pe nimeni din sală. Când a început prezentarea, ne-au rugat să nu schimbăm date de contact şi să nu comunicăm între noi. Poate dacă vorbeam unii cu alţii, ne-am fi dat repede seama că suntem victimele unei ţepe“, povesteşte Ion Popescu.

Ţeapă la ofertă, pentru opt reşiţeni
„Stăteau cu ochii pe noi ca pe butelie, să nu cumva să să ajungem să ne deschidem telefoanele sau să accesăm Internetul“, a mai adăugat Ion Popescu. Conceptul pe care firma l-a adoptat este unul cunoscut în străinătate, mai ales în cercurile oamenilor cu foarte mulţi bani. Firma de turism te trimite gratuit într-o vacanţă de două săptămâni în Tenerife, unde se mai face o prezentare, în urma căreia poţi să-ţi cumperi pe viaţă o vacanţă de lux. În schimb, în cazul fimei White Sans Marketing, plăteşti vacanţa, semnezi un contract, dar nu se ştie dacă mai ajungi în Tenerife. „Am cunoştinţe care au mers în Tenerife cu o firmă pe conceptul real, dar nu au plătit nimic. Au fost surprinşi când le-am povestit prin ce am trecut “, mai spune Ion Popescu. Reprezentanţii firmei White Sands Marketing sunt convinşi că vor scăpa de poliţişti până cel târziu luni.
„Le-am trimis poliţiştilor toate actele doveditoare şi suntem siguri că problema se va rezolva până luni“, ne-a declarat Florin Bogdan, consilier la White Sands Marketing. Numărul reşiţenilor care au depus plângere penală împotriva firmei a crescut de la şase la opt.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite