Târg cu ornamente eco din materiale biodegradabile în pauza mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii reşiţeni s-au întrecut în idei ingenioase
Elevii reşiţeni s-au întrecut în idei ingenioase

Elevii de la „Traian Lalescu” au creat obiecte originale, pe care le vând ca să decoreze curtea şcolii. Sub sloganul „Creează eco”, liceenii se întrec în a demonstra că ştiu să preţuiască natura şi să recicleze materiale biodegradabile.

Elevii şi cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” au pregătit pentru astăzi cea de-a doua acţiune din cadrul proiectului „ Şcoli pentru un viitor verde”.

Bani pentru plante
Pauza mare a fost pentru tineri un adevărat târg de obiecte confecţionate din materiale ecologice şi biodegradabile. Şase clase au pregătit în pauza de 20 de minute tarabe cu cercei şi obiecte de podoabă pentru colegii lor. Prin scoaterea la vânzare a obiectelor realizate de ei, liceenii încearcă să strângă bani şi să cumpere plante pentru spaţiul verde din curtea liceului.
„Am muncit aproximativ o săptămână la accesoriile care le avem astăzi la vânzare. Sub deviza «Şi deşeurile pot fi de folos» am făcut cercei din beţe de la îngheţată. Am folosit stafide şi seminţe pentru coliere şi brăţări. A fost o experienţă foarte interesantă, mai ales că am putut să le arăt şi celor de gimnaziu că orice lucru micuţ poate fi refolosit”, a apus Edith Gottvald, o elevă din clasa a XI-a A.

Colţ verde cu informaţii
Startul proiectului a fost dat la începutul acestei săptămâni. Atunci a avut loc prima acţiune, care a avut ca scop realizarea unui „colţ verde”, un panou unde tinerii se pot informa despre diferite aspecte ecologice.
„Prima acţiune s-a derulat la începutul acestei săptămâni. Până în luna mai se va lucra la astfel de activităţi ecologice. Sunt angrenaţi elevii de gimnaziu, dar şi cei de liceu”, a spus Anca Badea, unul din coordonatorii proiectului.

„Omul apei”, mascota proiectului
Un elev din clasa a IX-a a avut o idee ingenioasă de a arăta puterea apei şi a desenat o picătură pe care a transformat-o în „Omul apei”. Bogdan Raicu a desenat o picătură de apă forţoasă, care poate face faţă mizeriei, lucru exemplificat în cele opt pagini de benzi desenate pe care acesta le-a realizat. „Omul apei” a devenit mascota proiectului.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite