Scumpirea ţigărilor încurajează comercializarea "la negru"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capturile poliţiştilor de frontieră sunt impresionante
Capturile poliţiştilor de frontieră sunt impresionante

Scumpirea preţului la pachetele de ţigări vine cu efecte interesante în judeţul în care contrabanda cu „fumuri” este în floare. Pe de o parte, sporeşte traficul de ţigări la frontieră, pe de altă parte tot mai mulţi cărăşeni se lasă de viciul fumatului, care le solicită buzunarele. Pentru a sc[pa de vicii apelez[ la medicii specialişti.

Fabricile de ţigări, falimentare

„Ultimele capturi de ţigări au fost făcute în Oraviţa şi Naidăş. În autoturismul unui bărbat din Mehedinţi au fost descoperite 60.000 de ţigarete netimbrate pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative. Alte 6.000 de ţigarete netimbrate au fost confiscate din bagajele unei femei, pentru care aceasta nu avea acte”, a declarat subinspectorul Iasmina Maghiar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Fronieră.
În timp ce oamenii cumpără tigările „la negru”, singura fabrică de ţigări din judeţ este restantă la bugetul de stat. Potrivit ANAF, datoriile fabricii se ridică la aproximativ 19 milioane de lei.


Cărăşenii care nu acceptă ilegalitatea preferă să renunţe la viciu. „Avem programări până în luna aprilie la Centrul Anti-Fumat. Consiliez câte 60 de persoane pe lună. Sperăm să ne ajungă stocul de medicamente”, a spus Marinela Şandru, medic.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite