Drama familiei Gruia este îngropată sub zăpada din Munţii Ţarcu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reluarea căutărilor celor doi tineri rătăciţi în decembrie este imposibilă. Stratul mare de zăpadă din Munţii Ţarcu îi împiedică pe salvamontiştii şi alpiniştii cărăşeni să reînceapă demersurile pentru găsirea celor doi tineri.  Drama părinţilor lui Ionuţ Gruia este tot mai mare, pe zi ce trece.

Soţii Gruia au fost răpiţi de munte în luna decembrie şi, de atunci, s-a găsit doar o căciulă care se presupune că ar fi fost a soţiei meteorologului, Adriana, şi o mănuşă, care a fost a lui Ionuţ. Pentru că pe munte încă este zăpadă, încercările de până acum ale salvamontiştilor şi alpiniştilor au fost în zadar. Vecinii familiei Gruia povestesc că părinţii lui Ionuţ au pregătit totul pentru ritualul de înmormântare a celor doi tineri. „Am fost de Paşti la cimitir, aşa spune obiceiul din zonă, şi am văzut că oamenii au pregătit locul de veci. Timpul trece şi deja toată lumea s-a obişnuit cu ideea că ei nu ar mai putea fi în viaţă“, spune Afilon Ursulescu, vecinul familiei Gruia.
Cu toate că primăvara şi-a făcut simţită prezenţa, pe Munţii Ţarcu încă este zăpadă. Afilon Ursulescu povesteşte că zăpada se poate topi chiar şi în luna august. „Îmi aduc aminte că într-un an am urcat pe munte în 15 august şi pe unele porţiuni era încă zăpadă. Din ceea ce ştiu, pot să spun că nu cred că salvamontiştii vor putea începe căutările nici peste o lună“, spune Afilon Ursulescu. Salvamontiştii cărăşeni au încercat să plece în căutări acum câteva zile, dar fără rezultat.

Nămeţii sunt încă prea mari
„Deocamdată, zăpada este prea mare şi nu putem risca viaţa vreunuia dintre salvamontişti. Până în lunile iunie- iulie nu cred că vom putea intra în perimetrul unde aceştia ar putea fi găsiţi. În zona Căldărilor este zăpadă şi de opt metri“, a declarat Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont din Caraş-Severin. În paralel, alpiniştii din Caransebeş supraveghează şi ei îndeaproape acest caz, cu toate că au trecut aproape cinci luni de la dispariţia lui Ionuţ şi a soţiei sale. „Încă aşteptăm să se topească zăpada pentru a pleca serios în căutări“, a afirmat alpinistul Coco Galescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite