La munte suflă vântul crizei şi în noaptea de Înviere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada de pe Semenic atrage schiorii înrăiţi şi de Paşte
Zăpada de pe Semenic atrage schiorii înrăiţi şi de Paşte

Numărul rezervărilor este neînsemnat, iar pensiunile şi cabanele au rămas aproape goale. Cel mai mare număr de turişti din zona montană pe perioada sărbătorilor pascale îi are Pensiunea Andra, care este pe jumătate ocupată.

Deşi în alţi ani agitaţia de Paşte era în toi la această vreme, acum, dacă vezi picior de turist în zona Muntelui Semenic sau cea a Muntelui Mic, este mare lucru. În acest an, turiştii preferă să îşi petreacă sărbătorile pascale acasă, în familie. Cel puţin asta gândesc operatorii de turism, atunci când se uită pe lista de rezervări.
„Pensiunea mea este plină în proporţie de 50 la sută. Vin nişte italieni, stabiliţi la Timişoara. Oricum, cred că aşa s-a nimerit, ca ei să urce special de Paşte. În rest, nu se întâmplă nimic”, a spus Paul Dumitrache, proprietarul vilei Andra, de pe Muntele Semenic.
În această perioadă, singura opţiune a turiştilor este … plimbarea. „A mai nins zilele trecute, dar schiurile şi săniile sunt deja puse în cui”, a adăugat administratorul pensiunii. Tocmai din acest motiv, omul a subliniat faptul că deja a şi scăzut preţurile la cazare. „Dacă italienii tot nimeresc de sărbătorile pascale, le pregătim şi o masă cu produse specifice de Paşti. Cazarea costă 100 de lei, camera cu două paturi, iar numai prânzul de duminică va fi de aproape 30 de lei”.

Marasm în zona montană
La numai câteva zeci de metri de norocoşii de la Vila Andra, la „Duşan şi Fiul” suflă criza. „La noi nu este nicio rezervare de sărbători. Nu avem clientelă în această perioadă. Şi noi am trecut deja, de la 1 aprilie, la preţurile de vară, care sunt mai mici cu 50 de lei, faţă de cele pe care le practicăm pe parcursul iernii”, a declarat Mircea Duşan, proprietarul vilelor din vârful muntelui.
În aceeaşi situaţie sunt şi hotelurile şi pensiunile de pe Muntele Mic. Ba mai mult, cei de aici pun lipsa turiştilor pe seama infrastructurii proaste. „Nu vin turişti, nici măcar nu au sunat să se intereseze de o potenţială vizită, cum făceau în anii trecuţi. Nu am nicio rezervare şi situaţia este similară şi pentru vecinii mei. Nici zăpadă nu mai este”, a declarat Felician Ciordaş, proprietarul Hotelului Felix, de pe Muntele Mic. Pentru că de când şi-a deschis aici afacerea, lucrurile merg tot mai prost, se gândeşte să o închidă, deşi a investit în ea un milion de euro.   

Cea mai tare ofertă se ascunde la Crivaia
Atunci când vine vorba despre superoferta sărbătorilor de Paşte, zona Crivaia iese câştigătoare. „Ca să atragem turiştii, am propus un superpachet de sărbătorile pascale. De vineri seară şi până marţi dimineaţă, cu şase mese incluse, turiştii trebuie să plătească doar 200 de lei de persoană”, a spus Mihaela Stoica, proprietarul Hotelului Claris, de la Crivaia, care are 33 de camere.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite