Muntele Mic şi Semenic, atracţii de weekend pentru bănăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii bănăţeni s-au distrat de minune în ultimul weekend al iernii
Turiştii bănăţeni s-au distrat de minune în ultimul weekend al iernii

Cu mic, cu mare, reşiţenii s-au bucurat de ultima zăpadă care încă împodobeşte crestele munţilor. Acest final de săptămână a fost unul perfect pentru iubitorii de schi care au petrecut câteva ore în aer liber, alunecând pe pârtii. Stratul de zăpadă de pe Semenic este de 25 de centimetri şi este numai bun pentru practicarea sporturilor de iarnă.

 Cei care au ales această variantă de a petrece weekendul s-au cazat în cabanele de pe Semenic. „Avem cabana ocupată de un grup de timişoreni. Oamenii profită în zilele libere de vremea potrivită pentru schi”, a explicat Paul Dumitrache, administrator Cabana Andra. În aceste zile au fost deschise toate pârtiile de schi pe Semenic : Idioţii, Crucea de Brazi şi Goznuţa.
Mici probleme au fost întâmpinate doar de cei care sunt împătimiţi ai toobing-ului.„Din păcate a fost nevoie să găsim o altă modalitate pentru ca turiştii să se bucure de colacele de toobing. Deoarece nu este suficientă zăpadă pe  pârtia de toobing, babyliftul nu poate funcţiona. Astfel, colacul de toobing se poate închiria doar cu ora”, a explicat Daniel Cizmaş, administrator pârtii.

Tabere pentru prichindei
Micuţii care nu şiu să schieze, dar care îşi doresc foarte mult să înveţe acest sport, pot participa la taberele organizate pe Muntele Mic, dar se pot înscrieri şi la cursurile care au loc la finalul săptămânii. O astfel de tabără, dedicată copiilor între 3 şi 6 ani, s-a încheiat în aceste zile.
„Facem cursuri de iniţiere sâmbăta şi duminica. Costul unui curs este de 100 de lei pentru ambele zile. În două zile cei care au talent învaţă să-şi ţină echilibrul pe schi, să alunece şi să facă slalomuri”, a spus alpinistul Cornel Galescu, preşedintele Clubului Montan Sportiv. Pentru ca micii schiori să se poată bucura de zăpadă şi în vacanţa de Paşte, Clubul Montan Sportiv va organiza o tabără de schi în Austria în aprilie.

Tabără de schi în Austria
Costul taberei este  este de 550 de euro pentru o persoană. Preţul include cazarea, transportul, dar şi taxele pentru pârtiile de schi sau schi-lift. Tabăra de schi din Austria va fi în Valea Stubai, zona Innsbruck. Cei care aleg această tabără vor avea posibilitatea de a schia la peste 3.200 de metri altitudine.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite