Poliţiştii îi vânează pe vitezomanii cărăşeni cu radare performante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile radarele au ajuns aseară în Caraş-Severin
Noile radarele au ajuns aseară în Caraş-Severin

Zece radare noi pentru Serviciul Poliţiei Rutiere au ajuns aseară, în jurul orei 20.00, în Caraş-Severin. Aparatele vechi erau insuficiente şi deficitare la anumite capitole. Acum, oficialii de la Poliţia Rutieră cred că şi vitezomanii reduc viteza pe drumurile publice din judeţ.

„Am primit de la Minister aceste radare nou-nouţe, dotate cu staţie de emisie-recepţie şi aparatură performantă. Maşinile ajung în tot judeţul şi sperăm ca ele să îşi facă simţită prezenţa în trafic, iar numărul şoferilor amendaţi pentru viteză să se reducă şi el”, a declarat Decebal Davidoiu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Caraş-Severin. Spre deosebire de cele vechi, noile radare sunt dotate şi cu aparat etilotest şi nu pot fi interceptate de detectoarele de radar din comerţ. Potrivit raportului pe care l-au prezentat poliţiştii cărăşeni, viteza conducătorilor auto se află pe primul loc în topul cauzelor accidentelor.
Accidente cauzate de viteză
„În cursul anului 2009, 23 la sută din totalul accidentelor care au avut loc pe raza judeţului Caraş-Severin sunt din cauza nerespectării regimului legal de viteză. Pe locul al doilea se plasează ca şi cauze indisciplina pietonală, iar pe locul trei, abaterile mopediştilor”, subliniază şeful Serviciului Rutier Caraş-Severin, Decebal Davidoiu.

Şoferii sunt îngrijoraţi
Dan Alexandru a obţinut carnetul de conducător auto, în urmă cu mai mulţi ani. Şoferul este surprins că judeţul a fost dotat cu astfel de aparate, deşi auzise că acest lucru s-a întâmplat şi în alte judeţe din ţară. "Sunt puţin surprins că se mai fac şi investiţii. Este un lucru bun că în judeţ au apărut aparatele. Am auzit că sunt performante. Nu este rău. Oricum, din cauza gropilor, la Reşiţa nu putem prinde viteză", spune şoferul. Un alt conducător auto, Andrei R. spune că este firesc să mai prindă şi viteză, dacă se grăbeşte. "Eu lucrez în vânzări. Câteodată mă mai grăbesc să ajung la clienţii mei, ca să nu îmi stric imaginea de om punctual. Sper să nu am ghinion să întâlnesc pe drum noul radar", spune zâmbind conducătorul auto.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite