Sonia Simion este tânăra care savurează fiecare zi de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra îşi petrece, de câţiva ani, vacanţele de iarnă în taberele speciale ale Asociaţiei Prietenii Munţiilor de pe Semenic. Încă din anul 1999, tânăra a început să urmeze cursurile de schi organizate de asociaţia de pe Semenic.

PROFIL
Născută. 20 martie 1993
Studii. Elevă în clasa a X-a la Liceul „Traian Lalescu“, Secţia Matematică-Informatică, intensiv engleză
Familie. Un frate, Boris

Sonia Simion iubeşte sportul. „Îmi aduc aminte că aveam şase ani când am început să fac schi. La început mi s-a părut un sport greu, dar pe parcursul anilor am început să mă obişnuiesc şi chiar să-mi placă foarte mult“, povesteşte Sonia. În fiecare iarnă, alături de fratele ei, urcă pe Semenic şi stă alături de prieteni în taberele speciale. „Este o atmosferă foarte drăguţă. Programul este unul cât de cât strict, cu antrenamente, dar şi distracţie. După ce terminăm activităţile sportive, ne adunăm în camere şi jucăm diferite jocuri, avem o grămadă de activităţi“, mai spune Sonia.
Tânăra mai spune că se bucură mult de faptul că în aceste zile ninge pe Semenic şi că poate de data aceasta va avea ocazia să schieze chiar şi la sfârşit de mai. „Anul acesta a fost puţină zăpadă pe munte. Împreună cu familia şi prietenii am fost în Austria pentru a ne stăpâni pofta de schi“, povesteşte Sonia.

Imaginea înotului reşiţean
Pe lângă schi, Sonia a făcut performanţă în înot timp de opt ani. Antrenată de Nadia Datcu, Sonia a fost aleasă de un grup de suedezi să fie imaginea sportivilor reşiţeni care au mare nevoie de un bazin olimpic. În urma materialului de promovare a sportivilor reşiţeni, lucrările pentru modernizarea bazinului olimpic au intrat în normal.
„Am făcut înot timp de opt ani, dar am renunţat deoarece îmi era prea greu să mă împart în multe locuri. În ceea ce priveşte filmul suedezilor, nici nu mai ştiu de ce am fost aleasă să apar în acel material. Poate că în 2006, dintre fete am avut cele mai multe rezultate. Important este că după mult lobby s-a refăcut bazinul din Govândari, pentru că cel din Luncă era într-o stare groaznică“, spune Sonia.

De doi ani, voluntar
Tânăra a juns să se implice în proiectele Centrului de Voluntariat. „Am participat la concursurile organizate cu ocazia numeroaselor activităţi. Erau concursuri de role, biciclete, o grămadă. Prin intermediul prietenilor, am ajuns să mă implic şi mai mult în acţiuni ale voluntarilor şi de mai bine de un an şi jumătate sunt membră a centrului“, mai povesteşte Sonia Simion. Tânăra spune că are în vizor mai multe opţiuni pentru viitor. „Îmi plac mult matematica şi lucrurile logice“, a mai spus tânăra.

Întrebări şi răspunsuri

Poate concura Semenicul cu vreo staţiune din Austria?
Eu sunt convinsă că da. Problema este că în ultimii ani nu a ţinut zăpada pe Semenic, iar preţurile au fost câteodată umflate. De exemplu în Austria, pentru o săptămână, abonamentul pentru minori era de 90 de euro.

Care este cea mai frumoasă amintire din perioada în care făceai înot?
În anul 2007 ştiam că voi renunţa şi m-am ambiţionat foarte tare pentru a obţine un podium la concursul naţional din acel an. Din fericire, lunile de antrenament au avut rezultatul mult visat, primul loc.

Ce-i place
„Îmi place să merg în natură, să fac orice activitate sportivă, de obicei încerc să fac tot timpul ceva pentru a nu intra într-o oarecare rutină. De asemenea, îmi place să cunosc oameni noi, cu care să am ce discuta”.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii care nu respectă natura sau pe cei din jurul lor. De obicei nu-mi plac oamenii care nu ştiu să deosebească lucrurile şi fac totul la voia întâmplării, fără să se gândească la consecinţe”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite