Andra Enculescu, propriul său designer „scottish”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra de 19 ani şi este elevă la liceul „Mircea Eliade” din Reşiţa. Sociabilă şi vorbăreaţă, fata atrage privile colegilor atunci când păşeşte pe holurile liceului.Pasionată de modă şi mai ales de stilul „british” reşiţeanca este propriul său de designer atunci când vine vorba de îmbrăcăminte.

PROFIL
Născută. 07 August 1991
Ocupaţia. elevă
Studiile. Liceul Teoretic “Mircea Eliade“ din Reşiţa
Familie. Necăsătorită


Tânăra a schiţat modele încă de la vârsta de 10 ani şi chiar dacă nu erau cele mai bune schiţe vestimentare, desenele Andrei anunţau o viitoare creatoare. „Desenul îl iubesc de mică, mereu schiţam sau măzgăleam câte ceva. Mama era cea care stătea lângă mine să mă înveţe. Ea îmi explica, mă îndruma cum să pun creionul pe hârtie. Era o preocupare pentru un copil, nu era nimic deosebit în faptul că desenam, însă am avut o revelaţie pe la vârsta de 12 ani”, a povestit eleva.
Doi ani mai târziu, desenele începeau să prindă formă. „Desenam caricaturile de femei şi puneam haine pe ele, apoi mă îmbrăcam şi eu după desene. Era foarte interesant, chiar şi prietenele mele veneau - vin şi acum - la mine şi ne consultam ce şi cum să mai purtăm. În timp, am făcut şi o pasiune pentru cultura scoţiană şi stilul lor vestimentar. Chiar şi culorile acestei ţări se regăsesc în multe din ţinutele mele”, a mai spus aceasta.

Îi plac antitezele
Andreei nu îi plac lucrurile comune. Fiecare desen are ceva deosebit, fiecare ţinută este accesorizată şi plină de culoare şi viaţă. „Îmi plac antitezele, fiecare desen îl construiesc altfel. Niciodată nu am purtat un tricou cu o pereche de blugi şi o pereche de tenişi. Mi se părea prea comună o astfel de ţinută. Îmi accesorizam un lanţ sau mărgele ţinutei şi eram puţin excentrică. Îmi place să fiu puţin altfel”, a mai spus reşiţeanca.

Rochiţe gen Lili Alen
Pretenţioasă, eleva îşi desenează ideile şi apoi apelează la o croitoreasă pentru rezultatul final. „Pentru mine, rochiile sunt ceva special şi atunci când a trebuit să port rochie am căutat să îmi creez una deosebită. Îmi plac foarte mult rochiile cu corset şi o fustă cu mult tiul, gen Lili Alen, asortate extravagant cu o pereche de tenişi. De cele mai multe ori, lumea se uită ciudat la astfel de combinaţii”, a mai spus Andra.
Chiar dacă este pasionată de tot ce înseamnă modă şi design, tânăra nu vrea să urmeze o facultate de specialitate întrucât consideră că la noi în ţară arta nu este foarte apreciată, dar vrea să urmeze facultatea de jurnalistică pentru că îi place să îşi spună punctul de vedere.

Întrebări şi răspunsuri

Ai spus că ţara ta preferată este Scoţia şi că eşti ca ea, care sunt motivele?
Un exemplu pe care îl vede toată lumea este culoarea părului meu. Şi scoţienii sunt roşcaţi. Mă atrage ţara. Încă din clasa a VII-a, când doamna profesoară de geografie ne-a prezentat Scoţia, am fost fascinată. Am acasă colaje cu imagini din această ţară şi colecţionez tot felul de obiecte specifice ei.

Ce părere ai de ţinutele tinerilor din ziua de astăzi?
Eu cred că vor să pară ceea ce nu sunt şi de multe ori fetele se îmbracă neadecvat pentru vârsta lor. Este important să ştii să te îmbraci corect sau măcar să nu arăţi ca un tort atunci când ieşi pe stradă.

Ce-i place
„Îmi place muzica. Mă inspiră şi în creaţiile mele vestimentare. Îmi place să citesc şi îmi place să fiu înconjurată de prieteni. Îmi place să îmi plimb câinele în parc. Îmi place să mă plimb foarte mult cu maşina, poate pentru că îmi plac şi călătoriile”.

Ce nu-i place
„Nu îmi place prostul gust, mahalagiii. Nu îmi plac munciuna şi oamenii care te sabotează. Mi se pare aiurea că oamenii au măşti rele. Nu îmi plac în general oamenii cu două feţe care afişează false  aparenţe”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite