Andreea Andreşoiu este tânăra olimpică de pe podiumul modei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea este specialistă în cifre şi în frumuseţe. Iubeşte perfecţiunea, munca de voluntariat şi să stea alături de cei dragi. Andreea Andreşoiu are doar 15 ani şi a câştigat titlul de cea mai frumoasă reşiţeancă, la primul concurs de miss la care a participat.

PROFIL
Născută. 21.06.1994.
Studii. Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, clasa a IX-a.
Ocupaţia. Elevă
Familie. Necăsătorită.

Tânăra este însă conştientă că la vârsta sa foarte importantă este şi şcoala şi, deşi visează la podiumuri internaţionale, este o elevă silitoare. Ca orice copil, Andreea a fost îndrumată de părinţi spre diferite activităţi încă de mică. De la vârsta de şase ani, reşiţeanca  a mers la dansuri moderne, apoi la dansuri populare. Toate aceste activităţi au fost detronate de şcoală, pentru care tânăra aloca cel mai mult timp. Eleva iubeşte încă din clasele primare matematica. Ea spune că este materia ei preferată.

Învingătoare la toate probele
„Mama m-a dus la cursuri de dans şi m-a îndrumat spre diferite activităţi şi concursuri. Însă mereu am ales şcoala”, a spus reşiţeanca.  În clasa a V-a, cu ajutorul profesorului Mircea Diatlov, eleva a început să pună tot mai mult accent pe studiul cifrelor şi a decis să participe la olimpiade.
„Îmi plăcea să fac calcule matematice încă din clasele primare, însă cu adevărat ce presupune matematica am învăţat la gimnaziu. În clasa a VI- a am fost încurajată de domnul diriginte să particip şi la olimpiadă”, a spus frumoasa reşiţeancă. La liceu, s-a acomodat repede, însă deocamdată încă tatonează terenul în ceea ce priveşte competiţiile naţionale de matematică.
„Am avut o reţinere la a mă înscrie la olimpiadă în acest an, dar de la anul, reiau seria concursurilor pe tema cifrelor”, spune Andreea. Între timp, tânăra reşiţeancă participă cu succes la competiţii de frumuseţe. De curând, tânăra a fost desemnată cea mai frumoasă fată din Reşiţa, în urma unui concurs de miss organizat în oraş. Deşi se află la prima participare la o astfel de manifestare, eleva spune că a urmărit mereu prezentările de modă şi emisiunile tv în care frumuseţea era promovată.
„ Nu am avut ocazia până acum să particip la concursuri şi la prezentări pentru că la noi în oraş nu se mai organizează astfel de evenimente. La această competiţie am participat la îndemnul unei prietene”, a mai spus tânăra. La numai 15 ani, Andreea s-a impus în faţa zecilor de participante şi i-a convins pe membrii juriului să o declare câştigătoare. Ea s-a descurcat foarte bine la toate probele concursului. „A fost un concurs din care am avut de învăţat. Am avut emoţii, dar acestea au fost constructive şi mă bucur că juriul a apreciat prestaţia mea la acest concurs”, a mai spus tânăra.

Întrebări şi răspunsuri

Cum a fost activitatea de voluntariat la „Sanitarii Pricepuţi”?
Pe perioada şcolii am fost implicată în tot felul de activităţi care presupuneau primul ajutor. Împreună cu alţi cinci colegi am format un grup şi am participat şi la concursuri la nivel de judeţ.

Ce concurs şcolar ţi-a plăcut cel mai mult?
Încă din gimnaziu, am participat la un concurs de matematică numit Kangurul. Concursul are 30 de probleme tip grilă care trebuie rezolvate în două ore.

Ce probă de la concursul de miss ţi-a plăcut cel mai mult?
Pentru mine, proba cea mai plăcută a fost cea de cultură generală. A fost interesant pentru că am avut ocazia să îmi testez cunoştinţele generale şi am reuşit să răspund la cele două întrebări corect.

Ce-i place
„Îmi place să comunic cu persoanele din jurul meu, îmi place să călătoresc, să stau cu familia. Îmi plac foarte mult motoarele şi să mă plimb cu rolele. Atunci când am timp liber, îmi place să ies cu prietenii în oraş.”

Ce nu-i place
„Nu îmi place să văd oameni neajutoraţi, nu îmi place minciuna, oamenii falşi, care nu au curajul să recunoască atunci când au greşit. Nu îmi place să fiu vorbită pe la spate de cei din jurul meu.”„Nu îmi place să văd oameni neajutoraţi, nu îmi place minciuna, oamenii falşi, care nu au curajul să recunoască atunci când au greşit. Nu îmi place să fiu vorbită pe la spate de cei din jurul meu.”

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite