Dragoş Corcan este un pianistul de nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este elev în clasa a şasea şi vrea să urmeze o carieră în jurnalistică. Adolescentul are însă o pasiune deosebită: iubeşte pianul.Pasiunea pentru pian a lui Dragoş a plecat de desenele animate pe care le urmărea la televizor.

PROFIL
Născut: 9.11.1997
Studii: Şcoala Generală Numărul 7 din Reşiţa 
Ocupaţia: Elev

Deşi nu ştia la patru ani ce înseamă să „te joci” cu un astfel de instrument muzical micuţul era atras de acea „cutie neagră”. „Tom şi Jery erau preferatele mele în copilărie şi ţin minte că într-un episod Tom cânta foarte frumos. Eram încântat şi le-am spus părinţilor că vreau şi eu să ştiu să cânt”, a povestit elevul.

Soluţia a venit în clasa a doua când Dragoş a avut pentru prima dată ocazia să facă cunoştinţă cu un pian adevărat. „Mama s-a interesat şi m-a dus la Şcoala Populară de Artă. Ţin minte şi acum cum am intrat în sala de curs şi doamna profesoară m-a pus să cânt ceva. Apoi m-a aşezat la pian şi mi-a arătat cum să apăs pe Do. Eram fascinat şi abia aşteptam să progresez”, a mai spus Dragoş.
În prima lună tânărul exersa cu degetul pe foaie. Captivat de ceea ce descoperea, Dragoş nu rata nicio oră la cea de-a doua sa şcoală. „Începutul nu este uşor în nimic. În primele săptămâni pentru a învăţa cum să ating clapele exersam mişcarea degetelor pe o hârtie ca şi cum eram la pian şi sunetele le auzeam în mintea mea”, a explicat acesta.
Prima audiţie a fost interesantă şi plină de emoţii. Aceasta a avut loc în chiar la şcoală în faţa colegilor, dar şi a părinţilor. „Nu am cântat ceva greu, eram în primul an de studiu. Era o melodie foarte simplă, dar totuşi am avut emoţii”, a mai spus acesta. După cinci ani de muzică Dragoş este unul dintre cei mai apreciaţi „mici muzicieni” ai oraşului.

Premiu naţional
De curând acesta a participat la unul dintre cele mai importante concursuri de pian la nivel naţional. În fiecare an festivalul are loc la Râmnicu-Vâlcea. „Am obţinut locul II. Este primul concurs la care particip. Timp de cinci luni de zile am studiat pentru această competiţie. Au fost peste 70 de participanţi. Eu am interpretat două melodii: o sonată şi un preludiu”, a mai spus pianistul. Deşi este în ultimul an de studiu la Şcoala Populară de Artă din Reşiţa, Dragoş spune că nu renunţă la această pasiune şi îşi doreşte să ajungă să cânte pe scena Ateneului Român din Bucureşti.

Întrebări şi răspunsuri
ll Care a fost cea mai haioasă întâmplare dintr-un spectacol?
În anul trei de studiu am participat la Oraviţa la un specatcol şi, deşi trebuia să cânt printre primii, prezentatorii acestui eveniment au uitat de mine. Am cântat la coadă dar am avut parte de multe aplauze frenetice.

Cum te descurci cu vecinii, nu sunt supăraţi atunci când repeţi acasă?
Vecinilor le place atunci când cânt, dar respect orele de linişte. Chiar le place să mă audă. Atunci când fac o pauză mai lungă şi nu mai exersez cei din jurul meu mă opresc să mă întrebe de ce nu mai cânt.

Ce-i place
Îmi place să citesc cărţile de acţiune, îmi place să comentez meciurile de fotbal. Îmi plac excursiile, drumeţiile şi îmi place să vizitez obiective turistice. Îmi plac animalele, am acasă un porcuşor de guinea, o pereche de papagali, doi hamsteri şi peşti.

Ce nu-i place
Nu îmi place când văd animale sacrificate. Nu îmi place să văd oameni care nu respectă natura. Nu îmi plac oamenii care mint şi care se prefac. Şi la şcoală nu îmi place că pauzele sunt puţin cam scurte.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite