Georgian Popovici este olimpicul pasionat de ciclism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul este un as în dezlegarea problemelor, dar la fel de simplu manevrează şi ghidonul.Georgian Popovici a descoperit mersul pe bicicletă la patru ani. „Părinţii mei au fost cei care mi-ai făcut cadou prima bicicletă. Din acel an nu m-am mai desprins de aceasta.

PROFIL
Data naşterii: 15.09.1992
Ocupaţia: Elev
Studiile: Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Reşiţa, secţia matematică informatică
Familie: Necăsătorit

 Făceam zeci de ture în jurul blocului”, a povestit acesta. „Mă plimbam aşa cum face orice copil, dar puţin câte puţin, odată cu trecerea anilor, am început să parcurg şi trasee mai lungi şi mai dificile. Îmi plăcea să mă plimb prin pădure cu bicicleta, să învăţ cum să cobor sau să urc un deal. Era antrenant şi palpitant în acelaşi timp”, a mai adăugat sportivul.

Trasee de 30 de kilometri
La 13 ani Georgian parcurgea şi 30 de kilometri cu bicicleta. „Era o adevărată pasiune pentru mine să plec să mă plimb cu bicicleta. După ce terminam de studiat, plecam prin pădure. Mă plimbam mai mult singur pentru că cei de vârsta mea aveau alte preocupări. Cel mai mult îmi plăcea să merg în zona localităţii Caraşova. Sunt nişte trasee minunate în acea zonă”, a mai explicat adolescentul.
„În timp, mi-am dorit să progresez şi pentru asta eram atent zilnic la timpii mei. Nu aveam un profesor care să mă supravegheze, cronometrul era  propriul meu antrenor”, a mai spus reşiţeanul. În 2006 a participat la prima competiţie. A depăşit graniţa unei simple pasiuni şi a decis să îşi testeze capacităţile la un concurs prin pădure, pe un traseu de aproximativ 15 kilometri. „Eram la început şi deşi nu ştiam multe lucruri, părinţii m-au ajutat cu sfaturi şi m-au încurajat să particip şi la competiţii. Ţin minte că înainte cu o zi de concurs chiar am fost să văd traseul şi aveam foarte multe emoţii. Am obţinut locul doi şi cred că bucuria şi mulţumirea de atunci nu poate fi transpusă în cuvinte”, a mai spus ciclistul.
După această participare Georgian i-a întâlnit pe membrii Asociaţiei Bike Attack din Reşiţa de la care a avut foarte multe de învăţat. Până în prezent acesta a participat la 25 de concursuri. Acum se pregăteşte de campionatele naţionale de ciclism şi vrea să urmeze o facultatea în domeniul matematicii sau al informaticii.

Întrebări şi răspunsuri

Care a fost cel mai important premiu obţinut la ciclism?
Anul trecul am obţinut premiul de vicempion naţional la Campionatele Naţionale de Maraton Montaine Bike.

Câte ore te pregăteşti pe zi pentru un concurs?
Fac ture zilnic. Ies cu prietenii de la Bike Attack. Aproximativ două ore pedalez, şase zile pe săptămână.

Cum sunt participările la olimpiade?
Cel mai important premiu pe care l-am obţinut la o olimpiadă de matematică a fost când am obţinut locul trei la faza judeţeană.

Ce-i place
Îmi place să călătoresc, Barcelona este destinaţia mea preferată, pentru că este o locaţie inedită pe perioada verii şi oraşul are multe locuri impresionante de vizitat, de la monumente vechi până la stadionul de fotbal. Îmi place să fiu mereu informat.

Ce nu-i place
Nu îmi place să fiu dezamăgit de persoanele în care eu am investit încredere prietenie şi de ce nu iubire. Nu îmi place să pierd, deşi ştiu că un campion mai trebuie şi să piardă. Nu îmi place agresivitatea pentru că nu duce la nimic bun.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite