O administratoare de bloc a rămas fără încasări în plină recesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Boncilă a fost prădată de un tânăr necunoscut în timp ce strângea banii de întreţinere. Aproximativ 2.000 de lei au fost furaţi, imediat după ce au fost adunaţi, din faţa femeii care se ocupă de gestionarea cheltuielilor locatarilor.

Acum, femeia trebuie să scoată banii din buzunar, deşi nu are de unde să îi pună la loc. Mariana Boncilă este administrator de aproximativ nouă ani. Femeia se ocupă de administrarea a patru asociaţii de locatari din cartierul Govândari.
„Fac acest lucru din 2002. Nu am mai păţit aşa ceva”, spune Mariana Boncilă, administratoarea care a fost prădată. În momentul în care afişează tabelul cu cheltuieli, Mariana Boncilă menţionează şi ziua şi ora la care va fi prezentă în scara blocului pentru a încasa banii de la locatari. Acest anunţ a fost în defavoarea sa. Cineva l-a văzut şi a ştiut că poate să facă rost de bani.
„Eu merg cu o măsuţă pliantă şi un scăunel în scara fiecărui bloc. Oamenii ştiu acest lucru şi vin pe rând sa-mi aducă banii. La un moment dat, aproape de ora 19.00, a apărut un tânăr de undeva de lângă uşa din spate a blocului. M-a salutat, apoi a pus mâna pe punga de bani care era pe masă şi a fugit”, spune Mariana Boncilă. Cel care a luat banii nu locuieşte în blocul respectiv, iar femeia nu-l cunoştea.
Până în acest moment nu a mai avut astfel de probleme. Ea nu va renunţa la calitatea de administrator al asociaţiilor. Poliţia a fost anunţată imediat după această întâmplare.

Poliţiştii i-au luat urma
„Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată de comiterea acestui furt. Femeia nu a mai avut astfel de probleme.
Acum se efectuează cercetări în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului”, a declarat inspector Adriana Beţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene.

Bilanţul furturilor din judeţ
Comparativ cu 2008, în anul 2009 a crescut numărul furturilor în judeţ cu 9 %. Furturile din locuinţe au crescut de la 210 la 269, dar a scăzut numărul furturilor din firme de la 302 în 2008 la 278 câte s-au înregistrat în 2009. Numărul tâlhăriilor a crescut de la 13 la 30, iar al furturilor din buzunare de la 29 la 43.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite