Greva nu va amâna testele la bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii publici, salariaţii din învăţământ, dar şi cadrele sanitare se pregătesc să declanşese mâine grevă generală.Profesorii şi-au revizuit poziţia şi au spus că preferă să organizeze proba de bacalaureat la ei în şcoală, deşi corectura se va face în alte centre.

CITEŞTE ŞI:

„Grevă de catifea“, la Braşov

La Reşiţa sindicaliştii din învăţământ acuză inspectorii şcolari şi pe mai marii de la minister că au făcut presiuni asupra dascălilor, astfel încât aceştia să nu intre în grevă. În acest sens, Mariana Zvarici, reprezentanta în judeţ a Federaţiei Educaţiei Naţionale, a trimis o scrisoare către Inspectoratul Şcolar Judeţean în care a sesizat faptul că presiunile sunt abuzive.

„Directorii au fost ameninţaţi cu schimbarea din funcţie, iar suplinitorii, că nu vor obţine un post la concursul din toamnă“, a afirmat Mariana Zvarici. Reprezentanţii inspectoraului spune că directivele au venit de la Ministerul Educaţiei. „Am primit şi eu o notă referitoare la această chestiune. Nu este adevărat. Ceea ce vă pot spune este că a venit o adresă de la minister în care erau indicate soluţii posibile alternative, astfel încât absolvenţii să susţină bacalaureatul în alte centre.

Astfel, profesorii şi-au revizuit poziţia şi au spus că preferă să organizeze proba de bacalaureat la ei în şcolaă, deşi corectura se va face în alte centre”, a declarat inspectorul şcolar general, Adrian Doxan. În ce priveşte greva generală, inspectorul a precizat că, zilnic, începând de luni, directorii vor anunţa până la ora 9.30 câte persoane sunt în grevă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite