Greva profesorilor este un pericol pentru elevii reşiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţilor de liceu le este teamă că ratează primul an de facultate, din cauza protestului dascălilor. Peste 70 la sută dintre profesorii cărăşeni şi-au dat acordul pentru greva generală, al cărei debut coincide cu proba orală la limba engleză.

Proba orală la limba engleză ar putea fi ratată de mulţi dintre elevii reşiţeni. Astfel, zeci de liceeni riscă să rămână anul acesta fără examenul de bacalaureat şi fără liceu absolvit. Greva generală a profesorilor a stârnit zeci de controverse în rândul acestora şi, deşi sunt şi elevi care preferă să stea o zi sau două acasă, cei mai mulţi sunt conştienţi că acţiunea profesorilor este în defavoarea lor. „Este normal să fim afectaţi şi noi. Chiar dacă situaţia profesorilor este gravă, nici pentru noi ca elevi nu este foarte bine. Noi luni nu vom da proba la limba engleză”, a spus Oana Sfetcu, elevă în clasa a XII-a la Liceul „Diaconovici Tietz”.

Elevii fericiţi
„Din fericire, greva nu mă afectează, deoarece la noi în liceu profesorii nu ţin grevă. Mă bucur că nu sunt în situaţia altor elevi din această generaţie”, a spus Arnorld Vieriu, elev în clasa a XII-a la Liceul „Mircea Eliade”.
Tinerii se pregătesc şi ei în aceste zile pentru un protest. „În data de 1 iunie, ieşim pe stradă şi împărţim  pliante cu mesajul «Avem dreptul la educaţie». Noi sprijinim profesorii, dar anul acesta vor fi elevi care nu îşi vor obţine bacalaureatul şi vor pierde un an de studiu degeaba”, a spus Fabian Telişcă, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor din România.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite