Robert Braun, campion la engleză şi la „speak out“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul este unul din elevii de nota 10 cu care Liceul Teoretic „Mircea Eliade” se poate mândri, pentru că este câştigător al multor concursuri şi olimpiade.La doar şase ani, Robert era deja un mic profesionist în exprimarea liberă. Poveştile pe cale le inventa la grădiniţă erau deliciul colegilor şi al educatoarei care îl aplaudau mereu după fiecare povestioară.

PROFIL
Născut. 17.01.1994
Ocupaţia. Elev
Studiile. Liceul Teoretic „Mircea Eliade“ din Reşiţa
Familie. Necăsătorit

 „Încă de la grădiniţă îmi plăcea să spun poveşti şi chiar aveam şi propriile variante la clasicele naraţiuni sau filme. Ţin minte că am inventat o interpretare personală a celebrului film «Singur acasă». Mi se părea foarte interesant să pot să vorbesc liber fără restricţii”, a povestit tânărul.

Engleza din desene
Atenţia tânărului a fost atasă şi de limba engleză chiar de la acea vârstă la care benzile desenate erau la modă. „Mi se părea foarte interesant să ştiu să vorbesc engleză. Desenele erau sursa mea principală. Am învăţat tot mai multe cuvinte şi începeam uşor să le reproduc şi eu”, a spus Robert. Un copil precoce şi cu calităţi artistice, reşiţeanul a fost îndrumat de profesoara din gimnaziu să participle la concursurile de speak out în limba engleză.

Fascinat de speak out
Nu foarte interesat de ideea dascălului, Robert a participat pentru prima dată la un astfel de concurs în clasa a VII-a. „Am participat prima dată mai mult din curiozitate, nu pentru că îmi doream foarte mult să ajung acolo. Eram la acea vârstă la care nu ştiam foarte bine ce vreau să fac. Dar mi-a plăcut şi încă foarte mult”, a povestit elevul.
De la prima participare la concursul de speak out, olimpicul nu a mai renunţat la ideea de a fi unul dintre cei mai buni. Astfel, la trei ani de participări Robert a adunat premii naţionale, dar şi premii speciale la concursurile de monolog pentru cea mai bună engleză. „Mă bucur că pot să reprezint judeţul la nivel naţional. Şi anul acesta am reuşit să obţin locul întâi şi am fost premiat şi pentru că vorbesc foarte bine engleza”, a spus acesta.
Toate aceste premii sunt rodul a zeci de repetări în faţa oglinzii, a sute de emoţii constructive. „Fac exerciţii în faţa oglinzii pentru a-mi putea urmări atent expresia, dar în rest îmi place să vorbesc liber, să improvizez. Emoţiile sunt inevitabile în momentul când o sală plină stă cu ochii pe tine, dar ele sunt cele care mă ajută de multe ori să mă exprim”, a mai spus actorul.
Deşi iubeşte „rolul” de actor, Robert nu s-a decis încă dacă va urma şi o şcoală în acest domeniu, dar este sigur că nu va renunţa la pasiunea sa. „Sunt încă în clasa a noua şi cred că mai am ceva timp să mă decid asupra meseriei pentru care am să optez”, a încheiat acesta.

Întrebări şi răspunsuri

La ce olimpiade mai participi în afară de cele de limba engleză?
Anul acesta am trecut la faza judeţeană. Dar mai particip atunci când consider că sunt pregătit şi la olimpiadele de română şi matematică.

Ce este cel mai greu la un concurs de speak out?
Cred că cel mai greu este să rămâi sincer. Eu prefer să fiu aşa şi să fiu depunctat decât spun ceva doar pentru că aşa vrea juriul să audă.

Cum a fost anul acesta la concurs?
M-am bucurat de o gaşcă superbă de colegi. A fost un concurs interesant. Faza naţională a fost la Braşov şi mă bucur că am făcut o impresie bună şi am obţinut şi premiul I şi un premiu special.

Ce-i place
„Îmi place să stau liniştit, să ascult muzică. Îmi plac comediile vechi - ani `80. Îmi mai place să mă mai uit peste benzile de desene care îmi amintesc de copilărie. Îmi place să fiu înconjurat de prieteni şi să stau de vorbă cu ei“.

Ce nu-i place
„Nu îmi place să am un program fix. Nu îmi plac oamenii care obişnuiesc să aibă acel fenomen de turmă“.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite