Valentin Badescu este un economist pasionat de păstrarea tradiţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajat al unei bănci din Reşiţa, Vali lucrează cu cifre, dar iubeşte şi folclorul şi cântă cu pasiune muzică populară. Valentin este un tip dinamic, care îşi cunoaşte bine priorităţiile şi iubeşte muzica mai mult ca orice. Tocmai de aceea, şi-a canalizat pasiunea pentru muzică spre studii de specialitate.

PROFIL
Născut: 17 iulie 1985
Studii: Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Adminstrative, din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” Reşiţa secţia –Administratie publică
Masterand anul I la Managementul Instituţiilor Publice
Familie: necăsătorit

 „Am început studiul clarinetului din clasele primare. Hotărârea de a urma cursurile Liceului de Artă din Reşiţa a venit ca o continuare firească a dezvoltării mele. Dacă ar fi să nominalizez pe cineva, aceştia ar fi părinţii mei, care m-au ajutat şi susţinut în orice decizie aş fi luat, lucru pentru care le mulţumesc foarte mult“, povesteşte Valentin. Contactul cu publicul a contribuit enorm la conturarea personalităţii tânărului reşiţean. „Prima mea ieşire pe scenă a fost în primul an de studiu al clarinetului, la varsta de 11 ani. A fost o experienţă frumoasă şi emoţionantă, deoarece coincide şi cu primul meu interviu  pentru un radio local. Pe lângă interviul propriu-zis, am avut ocazia să interpretez o mică piesă de Mozart, compusă  de acest geniu al muzicii la doar cinci ani.

Cariera, un aspect important
Domeniul ales de tânăr pentru realizarea profesională a fost cel economic, iar acum Valentin lucrează la o sucursală bancară din Reşiţa. „Nu a fost o alegere foarte grea. Pur şi simplu am considerat că domeniul economic, şi mai ales cel bancar, mă caracterizează şi astfel mă pot dezvolta, atât pe plan personal, cât şi cel profesional“, spune Valentin Badescu.

Interacţionează cu oamenii
Potrivit tânărului reşiţean, principalul secret al locului său de muncă îl reprezintă legătura strânsă cu clienţii. „Ca orice altă ocupaţie, cu părţi bune şi mai puţin bune, munca de economist este una cu un nivel înalt de stres şi care îţi acaparează aproape toată energia şi timpul. Ca şi părţi bune aş putea menţiona comunicarea şi interacţiunea cu oamenii“, spune Valentin despre meseria lui. Fiecare lucru făcut de Valentin poartă amprenta unei firi sensibile, dar şi matură în acelaşi timp. „Cariera mea nu este influenţată de firea mea artistică. La locul de muncă reuşesc să mă desprind de lumea muzicii şi să tratez problemele de serviciu cu mare professionalism, dar sunt fericit că am puterea să mă împart foarte bine între cele două domenii preferate: muzica şi locul de muncă“, a mai spus Valentin Badescu.

Întrebări şi răspunsuri

Cine este cel mai bun economist din România?
Fără doar şi poate cel mai bun economist din România, în opinia mea, este Mugur Isărescu. Într-o ţară ca România, în care economia depinde de atâtea variabile, el fost printre puţinii care au reuşit să o pastreze pe linia de plutire şi să realizeze cât de cât un echilibru financiar la nivel naţional.

Care sunt diferenţele dintre viaţa de artist şi cea de economist?
Diferenţele între viaţa de artist, în speţă muzician şi cea de economist sunt multiple. Cea de artist îţi dă posibitatea unei vieţi cu program mai libertin, cu satisfacţii sufleteşti de multe ori mari, în schimb viaţa de economist are o notă de seriozitate şi de programare a timpului în care nu este loc de improvizaţii.

Ce-i place
„Îmi plac oamenii, adevărul, onestitatea, să socializez, să ies cu prietenii în oraş, discuţiile, glumele de bun gust între prieteni. Iubesc tot ce ţine de convieţuirea într-o comunitate. Îmi place mult muzica, dansul fie el popular sau modern şi sportul”.

Ce nu-i place
„E e normal să nu îmi placă minciuna, înşelăciunea, subiectivismul şi falsitatea unora. Nu îmi place să fiu dezamagit de persoanele de la care nu mă aştept şi care îmi sunt dragi.Un alt lucru care nu îmi place şi de care îmi e teamă este monotonia, asta probabil datorită faptului că sunt o persoana dinamică”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite