Cantina de la Blocul 800 este scoasă la licitaţie pentru a doua oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doru Cozma a făcut public topul datornicilor din judeţul Caraş-Severin
Doru Cozma a făcut public topul datornicilor din judeţul Caraş-Severin

Creanţele pe care patronii de firme private din judeţ le au la bugetul de stat sunt de peste 134 de milioane de lei. Pe lista primilor cinci datornici la bugetul de stat se regăseau, la finele lunii ianuarie, atât societăţi comerciale de stat, cât şi private.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Caraş-Severin a făcut apel către toţi marii datornici pentru ca aceştia să îşi achite datoriile, însă fără vreun rezultat. Cum insolvenţa nu este o soluţie, inspectorii de la finanţe au început să recurgă la măsuri drastice. „Insolvenţa nu este o soluţie nici pentru buget, dar nici pentru firme şi angajaţi. Nu câştigă nimeni nimic dacă intră firmele în insolvenţă”, a explicat Doru Cozma, directorul general al DGFP.

Licitaţiile sunt fără succes
Pentru a recupera cât mai mult din banii statului, funcţionarii recurg la măsuri drastice pentru firme. Acestea constau în scoaterea la licitaţie a bunurilor societăţilor.
Din păcate nici aceste licitaţii nu ajută foarte mult vistieria publică. În topul datornicilor, pe locul doi este SC Prescom SA. Valoarea debitelor acestei firme este de peste opt milioane de lei. „Şi în ianuarie, dar şi în decembrie 2008 s-a scos la licitaţie Restaurantul 800 care ne aparţine. Acesta ar valora 1,4 milioane de lei. Nu s-a prezentat nimeni la licitaţie”, a explicat Doru Marchiş, directorul general al Prescom. Pentru ca aceste bunuri să poată fi vândute, licitaţiile sunt reluate, dar din cauza crizei economice se pare că nimeni nu este interesat de investiţii.
„Anul trecut s-au scos la licitaţie 45 de bunuri mobile şi imobile. În urma organizării acestora s-au vândut patru bunuri imobile şi zece mobile, iar unele licitaţii au fost reluate”, a explicat Zlatia Cocar, purtătorul de cuvânt al DGFP.

Cel mai mare datornic
Pe primul loc în topul datornicilor este Parc Industries SRL. Această societate are datorii de aproximativ 19 milioane de lei. Poziţia a doua este ocupată de SC Prescom SA, iar pe locul trei, cu o datorie de peste 3,3 milioane de lei este Hydro Engineering S.A. Resita. Locul patru este ocupat de Gostrans Anina cu un debit de 3 milioane de lei, iar locul cinci de Agrobanat cu 2,9 milioane de lei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite