Decesul micuţului Rareş rămâne învăluit în mister

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama lui Rareş caută disperată răspunsuri pentru moartea fiului ei
Mama lui Rareş caută disperată răspunsuri pentru moartea fiului ei

Părinţii îndureraţi de pierderea primului lor fiu caută adevărul despre deces. Verdictul în cazul stingerii premature a lui Rareş va fi dat de examenul microscopic efectuat de specialiştii legişti din Timişoara. Astăzi, familia îndurerată îşi îngroapă copilul.

Moartea micuţului Rareş Edmund Radosav nu a putut fi explicată în niciun fel, nici de ginecologul care a ajutat la naştere, Florea Borţun, nici de medicul neonatolog Laura Bălu, care l-a avut în grijă în cele câteva ore de viaţă. Misterele decesului bebeluşului nu au putut fi elucidate nici măcar de examenul necroscopsic, efectuat de medicul legist Ianăş Riteş. „La microscop se va vedea dacă anterior apariţiei stopului cardiac a avut ceva modificări patologice la inimă sau la plămâni. Cu ochiul liber nu am văzut că are malformaţii. El s-a născut cu toate organele la loc şi în bună stare. Acum aşteptăm rezultatul de la Timişoara, care va veni în aproximativ patru-cinci săptămâni şi vom face un raport către Poliţie”, a explicat legistul familiei băieţelului stins prematur.
Conform certificatului medical constatator al morţii, cauza directă a fost insuficienţa cardio-respiratorie acută. În locul unde ar fi trebuit să precizeze starea morbidă iniţială, legistul a trecut, „cauză neprecizată”. Rareş a fost îngropat astăzi, dar părinţii şi familia sa susţin că întrebările lor trebuie să aibă un răspuns. „Noi nu vom lăsa lucrurile aşa. Noi de ce nu am fost anunţaţi că starea de sănătate a copilului s-a agravat? De ce nu au chemat preotul, să-l boteze?”, susţine cumnatul mamei bebeluşului, Daniel Cherciu.

Familia micuţului va cere contraexpertiză
„M-a sunat domnul doctor Borţun, care era supărat că a fost reclamat. I-am spus să se liniştească, pentru că doar cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere. Am înţeles că dânsul face parte din Colegiul Medicilor de la Reşiţa, aşa că, ne vom adresa celor de la Timişoara sau Bucureşti. Vom cere şi o contraexpertiză”, mărturiseşte Daniel Cherciu, cumnatul mamei lui Rareş.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite