Sancţiuni timide pentru cabana ilegală de pe Semenic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Gărzii de Mediu mint că nu au fost sesizaţi în privinţa construcţiei de pe Semenic. Şeful Gărzii, Marius Cârpean, susţine că a aflat din „Adevărul de Seară“ despre clădirea ridicată de Consiliul Judeţean. Lucrările au fost întrerupte.

După ce în „Adevărul de Seară” au fost prezentate documente care demonstrează că Garda de Mediu Caraş-Severin ştia de ilegalitate încă de anul trecut şi nu a făcut nimic pentru a opri neregulile din zonă, reprezentanţii instituţiei susţin că au aflat detalii din ziar. „Noi nu am primit nicio sesizare oficială din partea parcului naţional. Eu am aflat din ziar ce se întâmplă acolo. În orice caz, în competenţa acestei instituţii stă şi puterea de a da amenzi, aşa că şi cei de la parc ar fi putut să amendeze vinovaţii“, a spus Marius Cârpean, directorul Gărzii de Mediu Caraş-Severin.
Lucrările au început în toamna anului trecut şi au continuat mai bine de jumătate de an, sub ochii inspectorilor de mediu. Deşi aceştia au fost în zonă din 2009 şi nu au constatat ilegalităţi, comisarii revin asupra deciziei, în urma articolelor apărute în ziar.

Doar un avertisment
„Pe 26 mai am fost în control, am dat un avertisment Consiliului Judeţean şi am sistat activitatea din zonă”, a declarat directorul Gărzii de Mediu. Timiditatea comisarilor de a sancţiona construcţia ilegală are şi o explicaţie. „Eu încerc să ajut acest judeţ şi nu vreau să dau amenzi, mai ales pe sărăcia aceasta. Amenda va veni la 1 octombrie şi va fi de o sută de mii de lei“, a motivat Cârpean.
Soarta construcţiei de pe Semenic se stabileşte în această săptămână. Consiliul Ştiinţific din cadrul Parcului Naţional Semenic Cheile Caraşului se reuneşte, din nou, iar la întâlnire vor participa şi reprezentanţii Consiliului Judeţean. „Singura condiţie pentru obţinerea avizului de construire este ca cei de la Consiliul Judeţean să demonstreze că în zona în care au construit aria nu este protejată”, a declarat Silviu Constantin, preşedintele Consiliului Ştiinţific. „Dacă specialiştii nu vor da avizul de continuare a lucrărilor, cei de la Consiliul Judeţean vor începe de vineri să dărâme ce au construit şi să pună la loc ce au distrus“, a spus Marius Cârpean.

Cabană de protocol
Din acte reiese că proiectul prevede cinci camere de patru locuri, la mansardă, camere a câte două locuri pentru cabana Salvamont. La cabana de informare turistică sunt opt camere a câte două paturi. Aproximativ 56 de persoane ar fi putut petrece noaptea în clădire.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite