Turul Franţei, pe biciclete asamblate în oraşul de pe Bârzava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la fabrica de biciclete fac luni de pregătire înainte de a fi angaţaţi
Angajaţii de la fabrica de biciclete fac luni de pregătire înainte de a fi angaţaţi

În plină criză, un angajator de calibru s-a reprofilat pe producţia de biciclete. UCMR Group a început încă de anul trecut să asambleze biciclete pentru export, în locul autobuzelor care se fabricau în aceeaşi locaţie.

Una dintre societăţile din cadrul UCM Group a început de anul trecut să asambleze biciclete în hala de la Eboşul Nou, pe platforma Mociur. În plină criză financiară, bicicletele au luat locul producţiei de autobuze, care se fabricau la Reşiţa în aceeaşi locaţie.
La ora actuală, muncesc la această societate a UCM Group aproape 150 de angajaţi, urmând ca în următorii cinci ani numărul angajaţilor să crească. Bicicletele asamblate la Reşiţa sunt destinate unui singur beneficiar, o companie franceză producătoare de echipament sportiv, clasată pe poziţia secundă în lume în fabricaţia de biciclete. „Şase luni am fost pregătit, astfel încât să pot primi un loc de muncă aici. De trei luni sunt angajat”, spune Valentin Jurca, un angajat al societăţii.

Export  în Franţa
„Numai în cursul anului trecut, fabrica noastră a produs 85.000 de astfel de vehicule. În luna februarie a acestui an, ajungem la bicicleta cu numărul 100.000”, a explicat Marius Mihăilă, directorul executiv al fabricii. Principala piaţă de desfacere este Franţa.
„Societatea este unicat în România, dacă ne referim la faptul că preţurile bicicletelor produse la Reşiţa intră în categoria medium, cu tendinţe spre high”, a mai spus Marius Mihăilă. La nivelul pieţei de desfacere europene, mai există încă două societăţi similare: una în Italia şi una în Portugalia.
Valoarea investiţiei pentru deschiderea fabricii de biciclete din oraşul de pe Bârzava se ridică la un milion de euro. Deşi conducerea societăţii ţine sub cheie profitul şi cifra de afaceri, în 2010 are în vedere dezvoltarea a două secţii noi: una pentru producţie de tuburi şi ghidoane, dar şi jenţi de biciclete. În construirea celor două secţii, se vor investi circa 700.000 de euro.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite