Creaţia şi munca în grup bat discuţiile de pe Mess (FOTOREPORTAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Talentul şi inspiraţia tinerilor se materializează în obiecte decorative
Talentul şi inspiraţia tinerilor se materializează în obiecte decorative

Atelierele de creaţie, amenajate special pentru tineri, sunt în topul preferinţelor pentru petrecerea timpului liber. Centrul de Voluntariat „Mansarda” este unul dintre puţinele locuri din oraş care le oferă tinerilor o modalitate plăcută de recreere.

Perioada adolescenţei este una dificilă pentru tineri. Dacă unii preferă să stea în faţa calculatorului sau să meargă cu prietenii prin baruri, există şi tineri care îşi materializează timpul puţin altfel. Mai nou centrele de voluntariat sunt cea mai bună alternativă. Karina Vasile are 18 ani şi este una din  adolescentele care a decis că timpul liber poate însemna şi altceva decât ore pierdute la calculator sau ieşi în club.
„De trei ani merg la Centrul de Voluntariat Mansarda. Faptul că aici particip la numeroase ateliere de creaţie, m-a schimbat mult“, povesteşte aceasta. Activitatea la centru se desfăşoară într-un mod plăcut şi creativ.

image

Ateliere pentru fiecare
„Începând din acest an, vrem să-i atragem pe tineri în mai multe activităţi. Vrem ca ei să se organizeze şi să înveţe care sunt paşii unui program de voluntariat. În felul acesta, tinerii vor deveni şi mai conştienţi de capacităţile pe care le au“, spune Sorina Nihta, preşedintele Centrului de Voluntariat Reşiţa.   Tinerii care aleg să devină membri ai acestui centru au posibilitatea să lucreze în ateliere diversificate: de la cele de reparat biciclete până la cele de confecţionat bijuterii din materiale reciclabile.  Spotivii pot juca la mesele de biliard sau tenis de masă.

image

„Lucrăm foarte mult cu aceşti tineri pentru că merită să se dezvolte într-un mediu cât mai atractiv. Faptul că aici pot face lucruri care să-i ajute în viaţa de zi cu zi este foarte important. Nu îşi petrec doar timpul liber, îşi conturează şi personalitatea“,  a declarat Daniela Lupşan, consilier pentru tineret la Direcţia Judeţeană pentru Tineret Caraş-Severin .

image

Ce proiecte fac voluntari
Printre zecile de proiecte la care tinerii au putut participat la Mansarda cel mai recent este „Campania Naţională pentru Promovarea Voluntariatului. E timpul să fim altfel!”. Tinerii au încercat să comunice în diferite feluri cu cei din jur, într-un proiect orientat către categorii diverse de public şi susţinut de o succesiune de evenimente de informare şi acţiuni de voluntariat din România.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite