Lavinia Crişovan îşi transformă talentul în profesie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lavinia Crişovan
Lavinia Crişovan

A vrut să urmeze psihologia, însă dragostea pentru frumos şi arhitectură au câştigat lupta cu viitorul tinerei.

PROFIL
Născută: 04.11.1988, Reşiţa
Ocupaţie: Studentă în anul III la Facultatea de Arhitectură din Oradea
Hobby:  Plimbările în natură

Lavinia a fost pasionată de desen încă de când era un piticot. Cu toate că şi-a demonstrat talentul, lucrările ei fiind expuse aproape mereu în mai toate expoziţiile de la şcoală, tânăra nu a vrut să urmeze un liceu de profil. A pus învăţătura pe primul loc, iar din clasa a IX-a a studiat profilul uman.
„Nu m-aş fi gândit că voi face o schimbare radicală în viaţa mea. Mama mea este psiholog, iar eu am vrut să urmez un profil socio-uman, însă Liceul Traian Lalescu nu avea o astfel de secţie. Atunci am optat pentru filologie-istorie. În primi trei ani de liceu am fost convinsă că voi deveni psiholog, ca mama mea. Dar le-am făcut alor mei o surpriză. Am schimbat macazul brusc şi am decis să mă fac arhitect”, a povestit Lavinia.

Preferă literatura engleză
Decizia a luat-o la începutul clasei a XII-a. Şi-a anunţat părinţii, iar aceştia au susţinut-o. Ambiţioasă, Lavinia a muncit mult pentru a-şi realiza visul. „Cum i-am anunţat, m-au şi dat la ore. Trebuia să recuperez mult. Am fost înscrisă la ore de arhitectură şi desen. Timp de zece luni m-a pregătit profesorul Brie. Am studiat mult şi am avut noroc că văd în spaţiu. Este esenţial pentru această facultate”, a mai spus tânăra. A intrat la facultate, iar ambiţia şi pofta de a cunoaşte şi de a se perfecţiona au făcut din Lavinia un student cu note bune.
Ca orice tânăr, Lavinia îşi doreşte o carieră în domeniul pe care îl studiază. Se implică în toate proiectele lansate de profesori şi traduce din limba engleză manuale de specialitate. „Am crezut că este mai grea facultatea, dar dacă îţi place şi înveţi nu este chiar dificil. Prima sesiune mi s-a părut mai grea, dar acum m-am obişnuit. Îmi place mult să  mă implic în proiectele propuse. Sunt adevărate provocări, îmi demonstrez că pot. Realizez cu mare plăcere machetele pe care trebuie să le prezentăm. Cel mai interesant proiect a fost de a realiza un complex rezidenţial pe un sit. Trebuia să ne încadrăm în anumite dimensiuni”, a spus studenta.
Este obişnuită să lucreze destul de mult, mereu meştereşte câte ceva şi nu fuge din faţa propunerilor profesionale. Lavinia nu vrea decât să obţină note bune şi să devină un arhitect apreciat. Ştie că mai are câţiva ani buni de muncă şi de studiu, dar acest lucru nu o sperie. „ Aş vrea chiar să încerc să mă angajez într-un cabinet de profil. Dar asta se va întâmpla spre finalul facultăţii. Am planuri destul de mari, dar cu răbdare şi implicare le voi realiza”, spune Lavi.

Întrebări şi răspunsuri

Cum îţi imaginezi viitorul?
Aş vrea să am propriul birou de arhitectură. Este o muncă frumoasă. Ai multă libertate. Sper să reuşesc să creez un complex rezidenţial, acesta este visul meu.

Ai un arhitect preferat?
Îmi plac mult operele lăsate în urmă de Antoni Gaudi. Când am fost la Barcelona, i-am plimbat pe părinţii mei şi le-am explicat secretele operelor sale. 

Te-ai gândit să pleci în altă ţară?
Aş vrea să plec doar în perioada vacanţei. M-ar tenta SUA şi programul Work and Travel. Ar fi altceva, o experienţă interesantă. Aş face altceva.

Ce-i place
„Îmi place să mă plimb, să ies, să cunosc lume, cât mai multă. Îmi place să văd locuri noi, să explorez. Îmi place să merg cu colegele la Băile Felix şi la 1 Mai“.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii care se prefac. Nu-mi plac cei care pretind că sunt ceva, dar în realitate nu au valoare prea mare. Nu-mi place răutatea“.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite