Războiul garajelor de pe Aleea Galaţi este arbitrat de Agenţia de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii unui bloc din Reşiţa sunt la un pas de a se lua de gât din cauza unui spaţiu verde nerecunoscut. Primăria Reşiţa a concesionat un teren pentru ridicarea a 15 garaje, dar Agenţia pentru Protecţia Mediului a interzis, pentru moment, lucrările.

Scandalul garajelor care ar urma să se ridice în spatele blocului cu numărul 4 de pe Aleea Galaţi ia amploare. Locatarii blocului care se tem că vor respira zilnic gazele emanate de motoarele încinse ale vecinilor nici nu concep ca printre pomii fructiferi şi grădinile cu flori să fie ridicate ziduri de beton. De partea cealaltă, cetăţenii care au concesionat de la Primăria Reşiţa, pe bani grei, teren pentru construirea a 15 garaje, mai aşteaptă doar avizul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin. Din cauza reclamaţiilor făcute de oamenii din bloc, avizul întârzie să sosească.

Păreri contradictorii
Pe acest fond al incertitudinii, nervii oamenilor tind să cedeze. „Locatarii au amenajat un spaţiu verde, care nu e cuprins în Planul de Urbanism, dar asta nu e treaba noastră. E problema celor de la Primăria Reşiţa că nu au avut habar de acest spaţiu. Ce e mai important? Că nu există în PUG, sau că acest spaţiu există?”, reclamă, revoltat, Ferdinand Muţiu. Marian Jigmul este de aceeaşi părere. „Cum să se distrugă această oază de verdeaţă? Cum să ne pună garajele sub nas?”, a declarat Jigmul.
În schimb, Cristian Bodan este convins că maşina sa va sta în cel mai scurt timp în garaj. „Terenul respectiv nu figurează niciunde ca fiind spaţiu verde. Primăria nici nu l-ar fi putut concesiona pentru construirea unor garaje dacă nu ar fi avut acordul celor de la Mediu”, spune Bodan.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite