Cocoş, detronat de Ristache

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Cocoş (stânga) a fost înlocuit cu consilierul judeţean Costine Ristache (dreapta)
Adrian Cocoş (stânga) a fost înlocuit cu consilierul judeţean Costine Ristache (dreapta)

Conducătorul fotbalului cărăşean din 1996, Adrian Cocoş, a primit cartonaşul roşu din partea celor cu drept de vot. Destinele Asociaţiei Judeţene de Fotbal vor fi pentru următorii patru ani în mâinile omului de afaceri şi consilier judeţean Costinel Ristache.

Alegerile pentru funcţiile de conducere în fotbalul cărăşean au născut un interes mai mare ca niciodată, astfel că la Adunarea Generală de ieri au fost prezenţi 51 dintr-un total de 52 de reprezentanţi ai cluburilor din judeţ. Schimburile de replici n-au mai fost la fel de violente ca altădată, iar poliţiştii n-au mai fost solicitaţi să stea la uşă pentru o eventuală intervenţie în forţă, dar asta nu înseamnă că tensiunea nu a atins cote maxime. După ce l-a desfiinţat pe vicepreşedintele Nicodim Macarie, pe care l-a acuzat de toate relele din fotbalul cărăşean, şeful forului judeţean în ultimii 14 ani, Adrian Cocoş, s-a declarat de acord ca toţi candidaţii să fie validaţi. Asta, chiar dacă dosarele multora dintre ei au fost găsite drept necorespunzătoare de o casă de avocatură angajată de AJF.

Ristache, noul preşedinte AJF
Adunarea Generală şi-a arătat disponibilitatea ca numele tuturor candidaţilor să apară pe buletinele de vot, astfel că funcţia de preşedinte al AJF Caraş-Severin urmau să şi-o dispute Adrian Cocoş, fostul arbitru Mircea Medar, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Gheorghe Balaj, şi consilierii judeţeni Costinel Ristache şi Dan Avram, acesta din urmă fiind şi membru în Biroul Executiv al forului cărăşean. Din cinci au mai rămas trei, pentru că foştii cavaleri ai fluierului, Balaj şi Medar, au cedat emoţiilor chiar înainte de a începe votarea. Rezultatul alegerilor a suprins doar pe unii, pentru că jocurile fuseseră deja făcute. Cocoş a adunat doar 11 voturi, Avram 12, iar Ristache, cu 26, a devenit noul preşedinte al AJF.

Se retrage din fotbal!
Cocoş a acceptat cu greu înfrângerea. „Este un moment destul de greu pentru mine pentru că am plecat de la AJF în calitate de fondator al asociaţiei. Am atras atenţia să nu se politizeze această activitate pentru că este interzis prin statut, însă cred că venirea unui om de afaceri la şefia AJF poate fi benefică. Asta dacă îşi împarte timpul între afaceri, problemele Consiliului Judeţean şi asociaţie. Mă voi retrage definitiv din fotbal”, a declarat Cocoş.
Noul preşedinte spune însă altceva. „Nu este adevărat. Singura mea politică este fotbalul. Eu am avut activităţi importante în domeniul sportiv, şi în domeniul fotbalistic în special. Ne propunem ca în cel mai scurt timp să acţionăm asupra unor puncte de importanţă vitală”, a răspuns Ristache.

Vicepreşedinţii Macarie şi Asandei rămân pe funcţii
ll În ceea ce priveşte funcţia de vicepreşedinte Asociaţiei Judeţene de Fotbal, responsabil de resortul tehnic, Nicuşor Asandei a câştigat un nou mandat. El a obţinut 39 de voturi, faţă de doar 12 ale arbitrului Adrian Baghiu. La resortul competiţii, în ciuda tuturor contestărilor, a câştigat vicepreşedintele în exerciţiu, Nicodim Macarie.
S-au recunoscut învinşi gazetarul Florin Ştiube, cu 11 voturi şi observatorul Petru Herghelegiu, cu 12. „Voi lucra şi în continuare cu fosta echipă de la conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin. Domnul Cornel Corocan va rămâne în funcţia de secretar general, vom păstra şi contabila, şi sper să facem o treabă bună împreună. Sunt multe lucruri de pus la punct, priorităţile vom încerca să le rezolvăm acum, iar celelalte măsuri care se impun le vom lua în vară”, a precizat Costinel Ristache.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite