Bianca Lupu este fată rea pe scena teatrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra pasionată de actorie spune că se simte cu adevărat împlinită atunci când primeşte roluri negative, diferite de personalitatea sa reală.Bianca Lupu este elevă la liceul „Traian Vuia” din Reşiţa şi învaţă într-o clasă cu profil de matematică-informatică, intensiv informatică.

PROFIL
Născută. 29 mai 1994
Educaţie. Elevă la  Liceul „Traian Vuia” din Reşiţa

Bianca Lupu este elevă la liceul „Traian Vuia” din Reşiţa şi învaţă într-o clasă cu profil de matematică-informatică, intensiv informatică şi, pentru viitor, îşi doreşte să lucreze într-un domeniu care îi oferă posibilitaea de a comunica şi interacţiona cu diferite persoane. Încă de mică, tânăra a fost pasionată pentru teatru.
Dragostea pentru scenă i-a intrat în inimă încă de pe vremea când sorbea fiecare cuvânt al actorilor din spectacolele la care mergea cu părinţii. „Mergeam chiar şi la grădiniţă la teatru. Îmi amintesc că, în copilărie, cel mai mult iubeam spectacolul «Cenuşăreasa»”, a spus eleva.

În rol de mamă vitregă
Mai târziu, a urcat şi ea pe scenă, la festivaluri de profil, atât în şcoala generală, cât şi la liceu. Primul rol pe care tânăra l-a avut a fost în clasa a IV-a. „Am urmat gimnaziul la Şcoala Generală numărul 8 din Reşiţa, unde am jucat în trupa de teatru a şcolii. Prima mea interpretare importantă a fost în pisea «Lebedele» de  Hans Christian Andersen. Atunci am fost mama cea vitregă a personajului principal, Eliza”, şi-a amintit Bianca.
În acea perioadă, reşiţeanca a jucat în numeroase spectacole. „Îmi plăcea foarte mult să joc. Erau tentante şi personajele pozitive, dar îmi plăcea să joc mai mult roluri negative. Cred că acest tip de rol este mult mai complex şi am ocazia să fiu altfel decât în viaţa de zi cu zi”, a mărturisit tânăra.
Bianca a decis să urmeze un liceu renumit şi pentru activitatea teatrală. „Pentru că îmi place foarte mult teatrul, am decis să umez un liceu care să aibă şi o astfel de activitate. Am aflat de la verişoarele mele  despre premiile importante pe care le avea deja trupa de teatru «Avis» a Liceului «Tarain Vuia»”, a mai spus eleva. Primul an la liceu a însemnat pentru tânără posibilitatea de a se face remarcată în această artă.
„Profesoara Delia Sprânceană m-a văzut la una dintre secenetele pe care le interpretam în orele de română şi m-a cooptat atunci în trupa de teatru a liceului”, a povestit actriţa.

Spectacol premiat
Alături de colegi, Bianca a „prins” la public şi chiar dacă a fost printre primele reprezentaţii din liceu, piesa „Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu” a avut impact. Au confirmat-o ropotele de aplauze care se auzeau din sală şi numeroasele premii I obţinute la festivaluri. „Mă bucur că am avut ocazia să joc în acest spectacol, toată lumea a fost emoţionată”, a  încheiat Bianca.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt premiile pe care le-aţi câştigat cu piesa „Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu”  la Festivalului „Am-fi-teatru”?
Am câştigat trei premii importante în cadrul acestui festival. Unul a fost marele premiu al manifestării, locul I la categoria cu actori, şi locul I pentru cel mai bun actor, obţinut de colegul meu Răzvan Dăniluc.

Care este cel mai profund rol pe care l-ai jucat?
Un rol important şi care mi-a produs o trăire profundă este cel pe care îl am acum în piesa de teatru „Imaginează-ţi că esti Dumnezeu” de Matei Vişniec, în care interpretez rolul fetiţei cu păpuşa.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să dansez. Îmi mai place să stau în compania prietenilor şi pentru că sunt o fire activă şi energică. Îmi place sportul, în special înotul”.

Ce nu-i place
„Nu îmi place să stau în casă foarte mult. Nu îmi plac oamenii care vor să pară altceva, doar pentru a fi pe placul altora. Nu îmi place să mi se impună lucruri, chiar dacă sunt deschisă propunerilor şi sugestiilor”, a spus tânăra artistă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite