Start la maratonul turiştilor printre ruinele din staţiunea Băile Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea începe să se bucure din nou de interes din partea turiştilor. După tabăra de vară a yoghinilor şi concursul de alpinism şi escaladă, acum, pe Valea Cernei au venit sute de maratonişti.Numărul turiştilor care vin la Băile Herculane creşte spectaculos, de la o zi la alta, deşi oraşul e scufundat în ruine.

 Adepţii lui Gregorian Bivolaru au deschis sezonul estival la 1 mai, când aproximativ 5.000 de yoghini au urcat pe platoul Coronini pentru celebrele lor spirale.
O săptămână mai târziu, cei mai buni căţărători din ţară şi chiar din Europa au escaladat munţii lui Hercules în cadrul unei competiţii care a atras mult interes. De promovarea celor două evenimente a profitat şi cea mai veche staţiune balneară din Europa, care a reuşit astfel să se mai facă remarcată şi prin aspecte
pozitive.    

Colibăşanu la Herculane
La Herculane va fi forfotă mare şi mâine, când are loc primul maraton de alergare montană din zona de vest a ţării. „Hercules Maraton” se desfăşoară în decorul pitoresc al Văii Cernei, traseul parcurgând drumuri forestiere şi poteci montane. Organizatorii au stabilit două probe. Pentru cei cu experienţă, un maraton de 37,5 km, iar pentru cei care aleargă pentru prima dată pe cărari montane, un semi-maraton de 20,5 km. La eveniment s-au înscris deja peste 200 de maratonişti din toată ţara, printre ei numărându-se şi Horia Colibăşanu, întors recent din Himalaya.
„Vrem să oferim cât mai multor participanţi motivaţia de a ieşi în natură, nu dorim să ne adresăm doar unei elite prin concursul nostru, ci tuturor celor care iubesc natura şi muntele. Vor fi acordate premii surpriză, medalii şi diplome. Startul se va da din dreptul podului de unde începe traseul turistic spre Cascada Vânturătoarea“, a declarat Andrei Simu, preşedinte al CS Alternative Timişoara, unul din organizatorii evenimentului. Serviciul Salvamont Caraş-Severin va veghea la buna desfăşurare a competiţiei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite