Adam Szilaghi este tânărul fotograf profesionist la 19 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevul munceşte cot la cot cu părinţii săi în afacerea familiei încă de la 15 ani. Fotografiază evenimentele fericite din viaţa reşiţenilor. Timp de mai mulţi ani, tânărul a făcut mii de poze şi a încercat să înveţe toate secretele acestei meserii.

PROFIL
NĂSCUT. 13 ianuarie 1991
EDUCAŢIE. Clasa a XII-a la Liceul „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa, Secţia chimie –biologie
FAMILIE. Singur la părinţi.

Tânărul Adam Szilaghi este pasionat de mic copil de fotografie. Talentul este ereditar, pentru că vine dintr-o familie care-şi câştigă existenţa din fotografie.  „Părinţii mei mi-au povestit că de mic copil am început să fiu atras de fotografie. Tatăl meu are şi el această pasiune, iar primul aparat pe care l-am luat în mână a fost unul clasic“, îşi aminteşte Adam.
Timp de mai mulţi ani, tânărul a făcut mii de poze şi a încercat să înveţe toate secretele acestei meserii. Indiferent de locul unde îşi petrece timpul liber sau evenimentul la care participă, Adam are la el aparatul foto. „Fiecare moment îl imortalizam şi încercam să văd dacă a doua oară pot face o fotografie mult mai bună. Prietenii mei s-au obişnuit cu mine, dar la inceput îi stresam cu pozele“, spune tânărul. Îi place să fotografieze peisaje, iar pentru ca imaginea să fie perfectă, tânărul a aşteptat chiar şi un an până să găsească momentul prielnic pentru o fotografie perfectă. „Am găsit un peisaj pe care l-am fotografiat în fiecare anotimp din aceeaşi poziţie. Fotografiile de acolo sunt unice. În general, îmi place să fotografiez natura“, spune Adam.

Afacerea familiei
În urmă cu 12 ani părinţii lui Adam au pus bazele unei afaceri de servicii video, foto şi sonorizări la evenimente. La numai 15 ani, alături de părinţii săi a participat la primul eveniment la care a făcut fotografii profesioniste.

Artă şi design
„Adevărul este că mi-am dorit tot timpul să lucrez alături de părinţii mei. M-am bucurat foarte mult când aceştia m-au luat cu ei ca să văd efectiv cum se face această meserie. Nu a fost uşor, deoarece toată lumea poate pune aparatul foto la ochi, dar discutăm de o grămadă de lucuri pe care trebuie să le ai în vedere“, povesteşte tânărul. Adam îşi doreşte un viitor în fotografie. „Deja mă pregătesc pentru facultate. Voi urma cursurile unei secţii de artă şi design, la Timişoara. Contează nota de la bacalaureat, dar şi un dosar de 20 de fotografii pe care acum încerc să le gândesc“, mărturiseşte Adam.
Tânărul spune că, în ciuda faptului că multă lume îl sfătuieşte să aleagă un alt profil sau să-şi găsească o meserie mult mai sigură, nu vrea nici în ruptul capului să renunţe la pasiunea sa. „De ce să fac ceva ce nu-mi place. Atunci când fac o fotografie, pun şi suflet în ea. Este normal să-mi doresc un viitor frumos şi bine conturat, dar acest vis se poate realiza doar dacă faci totul din pasiune, aşa cum fac eu în momentul de faţă“, mai spune Adam Szilaghi.

Întrebări şi răspunsuri

Cât de important este modelul de aparat pe care îl preferi?
Am unul preferat, dar sunt de părere că nu contează foarte mult tipul dacă nu ai habar de alte aspecte. Este importantă lumina naturală şi cea artificială şi multe altele. Fotografia trebuie puţin studiată ca să iasă bine.

Cât de greu este să-ţi împarţi timpul liber?
Este puţin dificil, pentru că acord o mare parte a timpului acestei pasiuni, am parte de foarte puţin timp liber. Acum am de trecut peste examenele de bacalaureat şi sper să reuşesc să intru şi la facultatea dorită.

Ce-i place
„Îmi place să-mi petrec timpul cu prietenii mei. Fie mergem undeva în natură, fie vizităm locuri noi. Îmi place să ascult muzică de bună calitate”.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac minciuna şi prietenii falşi. Am pretenţia să mi se spună totul în faţă, chiar dacă poate uneori adevarul doare, dar aşa e mai cinstit”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite