Adelina Simion vibrează pe ringul de dans alături de partenerul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Talentata reşiţeancă iubeşte muzica şi călătoriile, este campioană la samba şi cha-cha şi vrea să ajungă psiholog. Adelina Simion şi-a petrecut mai mult de jumătate din viaţă pe ringul de dans. Deşi are numai 16 ani, dansează din clasa întâi.

PROFIL
Născută. 11.06.1994
Studii. Liceul Teoretic „Traian Vuia”, clasa a IX-a
Profil. Ştiinţe sociale
Familie. Necăsătorită

A auzit de dansul de societate încă de când era un simplu preşcolar. „Eram la grădiniţă sau în clasa întâi, atunci când am văzut prima dată pliantele cu invitaţia la cursurile de dans de societate. Deşi nu ştiam să citesc, mi-a plăcut ceea ce am văzut. M-a uimit graţia personajelor din poză şi ştiam că, într-o zi, le voi egala”, îşi aminteşte frumoasa reşiţeancă.
După ce s-a plictisit să fie o simplă amatoare, a luat decizia să treacă la un nivel profesionist, astfel că, de la dans de societate a trecut la dans sportiv. „Mai grea a fost partea în care am rămas fără partener. Antrenorul meu a hotărât însă, la prima oră, să dansez cu Andrei Dinu, iar de atunci suntem nedespărţiţi pe ringul de dans. Cred că ne potrivim foarte bine, deşi pe la concursuri ne mai certăm atunci când greşim paşii”, spune Adelina, care ştie că încrederea în partener este foarte importantă, atunci când vrei să ai performanţe pe ringul de dans. 

Ţinuta, alegere dificilă
Hainele pentru comepetiţii le face numai la Timişoara, pentru că acolo există o firmă specializată, care le croieşte special pentru dans sportiv. „Modelul eu îl proiectez, iar acolo îmi croiesc rochia. Ştiu foarte bine ce tip de rochie mă prinde bine, astfel că nu îmi pierd vremea uitându-mă prin reviste. Modelul este în mintea mea, iar eu îl aştern pe hârtie”, povesteşte Adelina, care este hotărâtă să practice dansul sportiv şi după ce va absolvi liceul.
„Ca să îl practic şi la facultate, am ales să studiez la Timişoara. Clubul sportiv de acolo este unul foarte bun”, spune reşiţeanca. Participând des la competiţii sportive, Adelina s-a obişnuit cu emoţiile şi, deşi la fiecare concurs simte un gol în stomac, îl învinge imediat, pentru că rezultatele sunt mai importante. „Îmi place să urc pe ringul de dans. Cred că m-am născut să simt muzica şi să îmi analizez paşii. Acelaşi lucru îl pot spune şi despre partenerul meu, care este pe aceeaşi lungime de undă ca şi mine”, subliniază Adelina.
 „Nu ştiu dacă ştiinţele sociale, profilul la care eu studiez au vreo legătură cu dansul, dar cred că Facultatea de psihologie pe care vreau să o urmez mă ajuta să înfrunt mai bine temerile şi sper ca acel gol, pe care îl resimt în stomac înainte de competiţii, să dispară de tot, odată cu timpul”, adaugă tânăra dansatoare. Reşiţeanca obţine rezultate din ce în ce mai bune pe ringul de dans. De la toate competiţiile naţionale a plecat cu câte un loc pe podium, fără excepţie.

Întrebări şi răspunsuri

Care este materia ta preferată?
Materia mea preferată este logica. O învăţ cel mai uşor, fără să mă chinui prea mult. De altfel, o voi studia şi la Facultatea de psihologie, pe care vreau să o urmez.

Care este cel mai emoţionant concurs la care ai participat? 
Primul concurs de dans sportiv la care am participat a fost şi cel mai emoţionant. Simţeam toate privirile aţintite asupra mea şi m-am emoţionat. M-am redresat în scurt timp şi am avut şi o evoluţie bunicică, dar din păcate, am luat numai locul 9.

Ce-i place
„Îmi plac muzica, dansul şi călătoriile. Îmi plac competiţiile la care particip şi îmi place să evoluez pe scenă”.

Ce nu-i place
„Minciuna şi oamenii care mint, pentru că am impresia că ne sfidează pe noi, cei care încercăm să fim corecţi”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite