Oana Pera „calculează“ fiecare pas de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra adoră să înveţe la matematică, dar nu renunţă pentru nimic în lume la dansul de societate. Oana Pera a învâţat deja cum să privească lucrurile şi mai ales cum să treacă peste fiecare obstacol din viaţa ei. Este unul dintre acei tineri care a făcut foarte bine diferenţa între bunul simţ şi ipocrizie.

PROFIL
Născută: 16 august 1999, Reşiţa
Studii: Elevă în clasa a IV la Şcoala cu Clasele I-VIII Numărul 8 din Reşiţa

Cu toate că deocamdată nu s-a decis care ar fi meseria ei, tinde să opteze între dascăl şi dentist. „Deocamdată nu ştiu sigur ce voi face după ce voi termina şcoala. Opţiunile mele s-ar putea schimba, dar deocamdată aceste două meserii îmi sunt tare dragi“. De o inteligenţă de invidiat, tânăra povesteşte că pentru ea matematica este mai mult o distracţie. „Îmi place foarte mult să fac exerciţii, să fac orice ţine de această materie. Acest lucru este rezultatul învăţătoarei mele care a reuşit să transforme matematica într-o distracţie. Pe lângă caietele de la clasă, care sunt obligatorii, avem un caiet opţional pe care lucrăm“, spune Oana. În cadrul şcolii, Oana şi-a descoperit singură pasiunea pentru dans. „În urmă cu doi ani, la şcoală s-a organizat o preselecţie pentru toţi elevii care au dorit să facă dans de societate. M-am prezentat la preselecţie şi am fost acceptată“, spune Oana Pera.

Personalitate complexă
Viaţa tinerei este una plină de bucurii, aşa cum povesteşte şi ea. „Am nişte părinţi extraordinari care mă ajută tot timpul atunci când am nevoie şi mai ales mă susţin în tot ceea ce fac. Mama a fost cea care m-a învăţat pentru prima dată să dansez. De la ea ştiu jocul de doi, hora şi alte dansuri tradiţionale din Banat“, povesteşte Oana. Pasionată şi de desen, tânăra încearcă să combine totul pentru ca personalitatea ei să fie una frumoasă. „Este foarte dificil să le faci pe toate. Eu sunt puţin ambiţioasă şi mi-am dat seama că este important să culegi puţin din fiecare“, mai spune tânăra. Pentru că îşi doreşte foarte mult să obţină rezultate mult mai bune decât până acum, Oana evită să lipsească de la antrenamentele de dans şi mai ales de la cantonamente.

Vrea pe podium
„Nu pot să spun că este greu la antrenamente. De exemplu, ieri ne-am întors din cantonamentul de o săptămână care a fost organizat pe Semenic. Aici  am şi dansat foarte mult, dar a fost nevoie să facem şi puţină condiţie fizică“, povesteşte Oana. Tânăra mărturiseşte că cele trei concursuri la care a participat până acum, unul la Timişoara şi două la Sibiu, au contat foarte mult pentru ea. „Ideea este că de la un concurs la altul am evoluat, dar este loc şi de mai bine. Tocmai de aceea de mai bine de şase luni m-am ambiţionat şi mai mult pentru că-mi doresc un podium“, a mai spus Oana Pera.

Întrebări şi răspunsuri

Ce stil de dans îţi place cel mai mult?
În general îmi place stilul latino. Este adevărat că sunt mai complicate, dar ceea ce mă atrage spre acest stil este şi muzica antrenantă, dar şi paşii sunt din punctul meu de vedere o provocare.

Cât de greu este să îţi împarţi timpul liber?
Datorită părinţilor mei, care mă ajută foarte mult, este simplu. Tocmai de aceea ajung la timp la antrenamente, la activităţi pe care le avem la şcoală sau alte lucruri pe care îmi doresc să le fac. Chiar nu este foarte greu sa-mi împart timpul.

Ce-i place
Îmi place să-mi petrec timpul cu familia, să desenez, mai ales că desenul cred că este una dintre marile mele pasiuni. Îmi place să stau cu prietenii şi îmi place foarte mult să mă plimb.

Ce nu-i place
Deocamdată nu pot să spun că nu-mi place un anumit lucru, pentru că aşa m-am învăţat să fac lucurile să pară a fi o distracţie. Poate singurul lucru care nu-mi convine este atunci când tind să fiu delasătoare.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite