Cătuşele pentru şpagă bagă spaima în edili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse apropiate anchetei din cazul primarului din Zăvoi spun că urmează Iancu Simion Simi, edilul din Oţelu Roşu. Şefii comunelor din zona Caransebeşului susţin că Antonie Bunei şi-a însuşit ilegal mii de hectare de păşuni agricole.

Arestarea primarului comunei Zăvoi, Antonie Bunei, a încins spiritele în rândul mai multor edili din zona Caransebeşului, asupra cărora planează suspiciunea că ar fi implicaţi şi ei în afaceri murdare cu terenuri.
Surse apropiate anchetei susţin că arestarea lui Bunei va deschide cutia Pandorei şi că şi alţi primari îl vor urma la puşcărie. Aceleaşi surse confirmă faptul că Bunei este doar primul edil căruia i s-a „înfundat” şi că este foarte posibil ca, în scurt timp, să mai apară şi alte nume importante pe lista reţinuţilor.

Intabulări ilegale
Următorul primar care va trebui să dea explicaţii procurorilor de la Anticoruţie, potrivit surselor, este cel al oraşului Oţelu Roşu, Iancu Simion Simi.
Acesta este cunoscut ca fiind prieten la cataramă cu Bunei, care a fost deja arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, fiind acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă calificată. Iancu Simion Simi a fost imposibil de găsit în această dimineaţă pentru a comenta ipoteza potrivit căreia s-ar afla în vizorul DNA.
Primarii comunelor Buchin, Obreja, Glimboca, Târnova, Constantin Daicoviciu,  Brebu şi Bucoşniţa, din zona Caransebeşului îl acuză pe Antonie Bunei că şi-a însuşit ilegal mii de hectare de păşuni agricole. Petru Pop, primarul comunei Obreja, este doar unul din cei care au semnalat neregulile puse la cale de Bunei. „Este un nemernic! Terenurile acelea nu au fost intabulate întâmplător. Au fost luate cu bună ştiinţă”, a reclamat Pop.
Gheorghe Coilă, edilul-şef din Buchin, va deschide un proces pentru a recupera terenurile „furate” de Bunei. „Este vorba de 1.018 hectare ce aparţin Buchinului care au fost intabulate, începând din 2007, de primarul Bunei. Noi vom deschide un proces, pentru că trebuie să ne recuperăm terenurile respective”, a declarat Coilă. Potrivit DNA, în cursul lunii august 2009, Bunei a pretins de la un denunţător suma de 50.000 euro pentru a aproba în Consiliul Local Zăvoi încheierea unui contract de asociere în participaţiune. El a primit, în mai multe tranşe, 35.000 de euro, ultimii bani băgându-i în buzunar la 5 mai 2010. În acest joc murdar, primarul Bunei l-ar fi inclus şi pe fiul său, arestat la rândul său preventiv pentru complicitate la luare de mită.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite