Bancherul „penal“, din nou în faţa procurorilor din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Franţ şi-a prelungit concediul după şocul începerii urmăririi penale. Directorul sucursalei Alpha Bank din Caransebeş este acuzat de aderare la grup infracţional organizat şi riscă până la 20 de ani de închisoare.

Tânărul de 29 de ani, acuzat de procurorii DIICOT că ar fi trebuit să plaseze pe piaţă 35.000 de euro falşi, s-a întors ieri de la Oradea, unde a fost din nou audiat. Avocatul bancherului din Caransebeş spune că procedurile în cazul urmăririi penale sunt greoaie şi ar putea dura chiar şi jumătate de an.
„Clientul meu a fost audiat miercuri la Oradea de la ora 9.00 până la 11.00, iar după o pauză de o oră a dat prima declaraţie oficială în faţa unui apărător ales“, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul lui Alexandru Franţ. În timp ce bancherul rămâne în vizorul procurorilor, în arestul Poliţiei Oradea se află patru dintre cei acuzaţi de implicare în cazul banilor falşi, cu arestare preventivă.

Stresat de lege
După ce iniţial Alexandru Fraţ îşi luase concediu de odihnă pentru trei săptămâni, avocatul său spune că tânărul nu şi-a început activitatea nici astăzi. „Clientul meu este încă în concediu. Este foarte stresat de ceea ce i se întâmplă, dar totuşi încearcă să fie stăpân pe situaţie“, mai spune Cristian Bolosin.
În ceea ce priveşte dosarul bancherului acuzat că ar fi implicat într-o reţea de distribuţie a banilor falşi, apărătorul lui Franţ apreciează că tânărul este nevinovat, iar imaginea tânărului a fost grav afectată. „Acuzele care i se aduc clientului meu i-au afectat imaginea, mai ales că el îşi desfăşoară activitatea în domeniul bancar, unde încrederea este un aspect de bază“, a mai adăugat apărătorul bancherului.

Criminalitate informatică şi fals
În aprilie, procurorii DIICOT au „săltat” o reţea de falsificatori de bani. Suspecţii sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional în scopul săvârşirii unor infracţiuni grave de criminalitate informatică, falsificare şi punere în circulaţie de mijloace de plată electronică falsificate, dar şi deţinerea în vederea punerii în circulaţie de valută contrafăcută şi înşelăciune.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite