Ceartă pe Al. I. Cuza pentru spaţiul folosit de locatari ca parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O asociaţie vrea să amenajeze un loc de joacă pentru copii, dar vecinii se împotrivesc. Într-un imobil cu mai multe apartamente de pe Bv Al. I. Cuza, locatarii se împart în două tabere: gălăgioşii şi cei care vor linişte.

De ani de zile pe Bv Al. I. Cuza, la sediul Asociaţiei Medicale Creştine „Sfinţii Cosma şi Demian“ mănâncă mai multe persoane. Pentru că beneficiarii acestei asociaţii sunt 18 copii, cei din fundaţie îşi doresc pentru cei mici un loc de joacă pe un teren aferent clădirii.
Deoarece nu sunt locuri de parcare în zonă, unii proprietari au închiriat acel spaţiu şi îşi parchează maşina. Din această cauză, s-a iscat o ceartă între vecini. „Nu sunt de acord cu un loc de joacă pentru copii. Şi aşa fac zgomot când sunt la masă, dar mai atunci când vor ieşi să se joace“, spune Ana Anton, una dintre locatarele din clădire. La rândul său, consilierul local Benga Ioan spune că este o idee foarte bună că acolo să se construiască un loc de aşteptare a copiilor până intră la masă.
„Deocamdată solicitarea asociaţiei creştine este în discuţii şi în fază de proiect. Totuşi cred că ar fi frumos ca acolo să punem un gard şi două băncuţe ar fi un loc ideal pentru copiii care aşteaptă să primească o masă caldă. Este vorba de copii defavorizaţi şi trebuie să avem grijă de ei“, a declarat Ioan Benga.

Activităţi diferite în bloc
O altă nemulţumire a locatarilor este gălăgia pe care aceştia o suportă la ora prânzului. „Eu stau cel mai aproape de ei. Cei mai mulţi sunt copii, iar atunci când vin se aud zgomote infernale. De foarte multe ori mai vin şi adulţii care încep să facă scandal“, spune Maria Grindean.
„Avem 18 tineri înscrişi pe listă şi cinci adulţi pe care îi ajutăm cum putem. Le oferim un prânz cald. Este adevărat că sunt copii şi nu sunt de fiecare dată foarte atenţi, dar aceştia stau aproximativ trei ore aici“, spune Victoria Roşoagă, reprezentanta fundaţiei. În aceeaşi clădire, funcţionează şi un cabinet medicat pentru ecografie. Faptul că tot timpul lumea pleacă şi vine, îi deranjează pe vecini.
„Eu aş vrea să ştiu care este situaţia şi de ce nu ne-a întrebat nimeni şi pe noi dacă am putea să suportăm vânzoleala aceasta. Cred că acest apartament nu este unul destinat unei astfel de activităţi“, mai spune Maria Grindean.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite