PORTRET: Ţeicu Iosif Drăgan dă sfaturi pentru reuşita în carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţeicu Iosif Drăgan
Ţeicu Iosif Drăgan

Iosif Drăgan îi ajută pe reşiţenii aflaţi în căutarea unui job să se perfecţioneze şi să-şi găsească un loc de muncă potrivit. El a urmat cursurile unei facultăţi din Timişoara, iar în ultimul an de studiu a avut şansa de a pleca la Strasburg, unde şi-a obţinut diploma de licenţă.

PROFIL
Născut: 15.12. 1981
Studii: Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi, Universitatea  Politehnica din Timişoara
Ocupaţia: lector – instructor pregătire profesională
Familie: necăsătorit

Iosif Drăgan a urmat un drum pentru care optează mulţi tineri reşiţeni, odată cu absolvirea liceului. El a urmat cursurile unei facultăţi din Timişoara, iar în ultimul an de studiu a avut şansa de a pleca la Strasburg, unde şi-a obţinut diploma de licenţă.
„Am plecat cu ajutorul unei burse. A fost o experienţă plăcută şi din care am avut multe de învăţat. După şase luni m-am întors acasă şi  mi-am căutat un job”, a spus reşiţeanul. Absolvirea facultăţii a culminat, pentru Iosif, cu angajarea la un grup de firme.
„Am avut noroc şi am găsit un job care era foarte bine cotat. Deşi aveam o resposabilitate mare, îmi plăcea să muncesc şi să mă implic în toate activităţile ce ţineau de coordonarea departamentului de marketing. Practic, eram responsabil de promovarea produselor din firmă”, a explicat acesta. La un an de zile după ce a început activitatea la firma din Timişoara, Oti, aşa cum îi zic prietenii, a decis să se întoarcă la Reşiţa, unde a început să lucreze la o firmă specializată în domeniul resurselor umane.
„Am vrut să mă întorc acasă, iar de aproximativ trei ani mă ocup de formarea profesională a reşiţenilor, dar, binenţeles, şi de unele aspecte din domeniul administrativ. Practic, organizez cursurile pentru cei care vor să obţină o calificare”, a spus Iosif.

Cursuri pentru copii
Oti încearcă să fie mereu aproape de necesităţile de formare ale reşiţenilor şi este mulţumit atunci când vede că proiectele sale îi ajută pe cei din jur. „Anual avem în jur de 700 de cursanţi. Este o bucurie enormă când oamenii te sună să îţi mulţumească că ai făcut ceva pentru ei. Am fost foarte impresionat să văd la Centrul Speranţa copii foarte educaţi şi deştepţi. Pentru ei am organizat un curs de operator calculator”, a mai spus instructorul. Un proiect deosebit de care tânărul s-a ocupat a fost un curs de cioplitor în piatră şi marmură pentru oamenii din zona Ruschiţa. „Am organizat un astfel de curs pentru că cei de acolo nu aveau până acum o specializare. Oamenii au fost încântaţi de idea noastră şi au venit la cursuri. Orele au fost susţinute de profesorul de arte plastice Comisarschi”, a adăugat coordonatorul de proiecte.

Întrebări şi răspunsuri

Ce alte proiecte ai?
Din luna martie o să fiu implicat într-un proiect nou, care presupune cursuri de calificare şi specializare pentru şomeri.

Când ai lucrat la firma din Timişoara, cum te-ai descurcat cu machetarea literelor volumetrice?
A fost o provocare, pentru că nu era un domeniu în care să fi studiat ceva, plus că mă uitam de sute de ori să vad dacă e totul bine. Am reuşit să duc şi acest mic proiect la capăt.

Cum îţi merge mica ta afacere?
În 2006 am deschis o firmă de de curăţenie care a reuşit să reziste chiar şi acestei perioade de criză. Suntem o echipă, iar partenerii mei mă ajută foarte mult.

Ce-i place
„Îmi place sportul. Mergeam foarte des, când eram mic, la schi. Îmi place să interacţionez cu oameni serioşi şi corecţi. Îmi mai place să călătoresc. Şi îmi place tot ce e frumos şi de calitate”, a spus reşiţeanul.

Ce nu-i place
„Nu îmi plac oamenii neserioşi pentru că pe această categorie de oameni nu te poţi baza. Nu îmi plac jocurile pe calculator, pentru că nu sunt deloc educative”, a spus Oti.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite