Decizie: va fi sens unic pe strada avariilor din oraşul de pe Bârzava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentele de pe strada Făgăraşului sunt la ordinea zilei
Accidentele de pe strada Făgăraşului sunt la ordinea zilei

Primăria intervine după ce ani buni locuitorii de pe strada Făgăraşului au fost martorii a zeci de accidente. Articolul „Strada Avariilor este ignorată de municipalitate, spre disperarea şoferilor” a determinat administraţia să ia măsuri.

Poliţiştii de la Rutieră au transmis în nenumărate rânduri rugăminţi municipalităţii, ca să transforme strada Făgăraşului într-una cu sens unic. Răspunsul a fost negativ de fiecare dată, susţin poliţiştii.
Din cauza lipsei de parcări, conducătorii auto îşi lasă maşinile de o parte şi de alta a străzii Făgăraşului, iar şoferii care au drum în zonă sunt obligaţi să se descurce pe cel mult doi metri de drum, pe care ar trebui să se circule pe două sensuri. Din cauza spaţiului redus, circulaţia în zonă se desfăşoară ca în junglă, şoferii încalcă regulile de circulaţie, iar numărul accidentelor cu avarii este de ordinul sutelor.

Solicitare respinsă
„Nu este firesc ca şoferii să se îmbulzească pe acea stradă. Dacă ar avea sens unic, o parte dintre probleme ar putea fi rezolvate, s-ar putea crea locuri de parcare pe o parte a drumului, iar copiii din zonă şi oamenii ar fi feriţi de accidente”, a declarat comisarul şef Decebal Davidoiu, şeful Poliţiei Rutiere Caraş-Severin.

Problemă rezolvată
Edilul şef a declarat că municipalitatea va avea răspuns la această problemă, în urma finalizării studiului de trafic. „Studiul de trafic este gata şi avem un răspuns pozitiv legat de această problemă”, a spus primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu. În plus, la sediul redacţiei Adevărul de Seară, municipalitatea a transmis şi o adresă prin care declară că pe strada Făgăraşului se va circula pe un singur sens.

Sens unic, fără bătăi de cap
„Analiza introducerii sensului unic pe strada Făgăraşului a fost luată în discuţie în cadrul studiului de circulaţie, iar soluţia propusă şi aprobată va fi pusă în practică”, se arată în adresa municipalităţii. În concluzie, din această primăvară, şoferii vor putea circula lejer în zonă, astfel încât să evite accidentele.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite