Regal cultural la Sala Lira din Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară Sala „Lira“ a Liceul de Arte “Sabin Păuţa” din Reşiţa a găzduit un triplu eveniment: vernisajul expoziţiei inedite de fotografie veche: Resicza- Resitza- Reşiţa, dublă lansare de carte

În prezenţa autorului – dr. Larry L. Watts au fost lansate cărţile: Cei dintâi vor fi cei din urmă – România şi sfârşitul războiului rece (ed. Rao- 2013) , Aliaţi incompatibili- România, Finlanda, Ungaria şi al Treilea Reich (ed. Rao, 2014) şi concert Albert Tajiti (pian), Sorin Romanescu (chitară) şi Elena Morariu (voce).
Evenimentul a fost organizat de METARSIS în parteneriat cu Primăria Reşiţa şi cu sprijinul librăriei Semn de Carte. Invitaţi speciali: dr. Larry L. Wats, prof. dr. Sabin Păuţa, gen.(r) Ioan Talpeş, dr.ist. Carmen Albert, jurnalistul Mario Balint. Evenimentul a organizat şi o sesiune de autografe.

Larry L. Watts: profesor, scriitor şi istoric american, “profesionist de primă clasă” (acad. Dinu C. Giurescu), vorbitor al limbii române, bun cunoscător al istoriei contemporane, preocupat în mod special de istoria României din perioada comunistă. Consultant al corporaţiei RAND la momentul revoluţiei, a călătorit deseori în Europa de Est şi în URSS înainte de 1989. Ulterior a asistat oficiali din România la înfiinţarea Colegiului Naţional de Apărare, a conlucrat cu mai mulţi miniştri români şi şefi de stat major privind reforma în domeniul armatei.
În anii 1990 şi 1991 a fost şeful biroului IREX din Bucureşti, iar până în 1997 a fost senior consultant al “Project on Ethnic Relation” (PER) şi director al biroului PER din România.   
În perioada 1991-2009, dr. Watts a fost consultant pe probleme privind reforma sectorului de securitate şi apărare naţională din România, iar începând cu anul 2010 si până în prezent ocupă funcţia de profesor la Universitatea Bucureşti. A ţinut numeroase conferinţe la instituţii academice şi guvernamentale din Europa şi SUA, cum ar fi National Intelligence University(NIU) şi Foreign Service Institute(FSI), precum şi în România la Universitatea Naţională de Apărare, Academia Tehnică Militară şi Banca Naţională a României.
A adus mari contribuţii, constând în studii şi colecţii de documente despre ţara noastră, la centrul internaţional “Woodrow Wilson” din Washington, D.C., centru in cadrul căruia a şi fost bursier în perioada noiembrie-decembrie 2013. Tot în 2013 a fost ales membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinţă din România.

CITEŞTE ŞI:

    E nevoie de „Moştenirea Clandestină“ la TVR Chişinău. Stelian Tănase, ce faci?

      

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite