„Loc de muncă“ pentru prichindeii de la o grădiniţă din Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de copilaşi, confecţionează obiecte de Paşti. Copii de la grupa mică de la Grădiniţa 4 din municipiul Reşiţa confecţionează în aceste zile diferite articole decorative pe care le vor vinde într-o expoziţie acre va fi organizată în centrul civic.

Copiii de la Grădiniţa Riki-Priki învaţă de mici să-şi câştige existenţa. Educatoarele organizează periodic diferite activităţi şi proiecte prin care micuţii sunt puşi la treabă. Gabriela Smarandache este una din educatoarele care optează pentru activităţi creative în educarea reşiţenilor. „Din 22 martie am început să avem diferite ateliere în cadrul clasei pentru cei mici. Lucrăm cu materiale reciclabile, cu cartoane, materiale ceramice, ouă, sticlă. Copii sunt astfel foarte atenţi şi chiar le place să fie implicaţi”, a spus aceasta.

Cei mai bucuroşi sunt copii care lucrează de zori pentru a îşi cumpăra un calculator. „Eu aici am făcut urechi de iepuraşi dar pot să fac şi un iepuraş”, a spus foarte bucuros Victor Micşa, care doar are trei anişori.

Bucurie pentru copii


Astăzi, copii au lucrat în sala de modelaj a Liceului de Artă „Sabin Păuţa”. Alături de colegii lor mai mari, aceştia au putut vedea cum se fac obiecte din ceramică pe care ei le vor picta. „Eu am decupat, am pictat. Am făcut ouă, iepuraşi, buburuze. Muncim ca să ne luăm calculator”, a mai spus Daria Pârvan, tot de trei anişori.

Proiectul are ca temă  Sărbătorile Pascale. La finalul proiectului demarat la începutul acestei săptămâni, membrii „grupei isteţilor” vor merge pe 1 aprilie în centrul Reşiţei pentru a vinde produsele pregătite. „Obiectele decorative de Paşte le vom vinde la expoziţia cu vânzare din Centrul Civic. Primăria ne pune la dispoziţie o casuţă”, a mai spus educatoarea.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite