O clinică destinată special pentru recuperarea bolnavilor de cancer din România, pregătită de deschidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO clinicanera.ro
FOTO clinicanera.ro

Clinica Nera, din Caraş-Severin, este prima unitate medicală dedicată exclusiv pentru recuperarea oncologică a bolnavilor din România, care va încorpora şi un centru de cercetări.

Clinica se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii şi depistarea precoce. Proiectul a fost demarat la începutul anilor 2000, de către Fundaţia Sfânta Irina, fondată în anul 1998, de către un grup de medici (cadre universitare, cercetători, rezidenţi şi specialişti), cu scopul principal îmbunătăţirea calităţii vieţii celor care sunt bolnavi de cancer. Printre aceşti specialist se află şi celebrul medic oncolog Pavel Chirilă.

Proiectul Clinicii Nera a obţinut o finanţare de la Uniunea Europeană, în valoare de peste 2,2 milioane de euro, adică 70% din totalul costurilor de implementare a proiectului, cu condiţia ca restul de 30% să fie acoperit de Fundaţia „Sfânta Irina” adică 1.000.000 de euro. Banii necesari au fost adunaţi din donaţii.

Doctorul Pavel Chirilă, cel care a iniţiat acest proiect, ne-a spus cum stau lucrurile în momentul de faţă la Clinica Nera.

„Acuma noi suntem cu investiţia la sfârşitul ei. Am construit ce era de construit. Mai sunt doar mici nevoi, care le organizăm în momentul de faţă şi sperăm să fie bine. Noi nu putem să-i dăm drumu, să recepţionăm pacienţi, pentru că aşa e legea, legea ne dă voie să recepţionăm pacienţi doar în momentul în care din toate punctele de vedere e gata investiţia. Nevoile financiare vor fi acoperite abia la anul”, a spus cunoscutul medic Pavel Chirilă. Acesta a declarat că cel mai probabil clinica îşi va începe funcţionare la începutul anului viitor.

Clinica Nera se află în Valea Nerei, într-o zonă nepoluată din judeţul Caraş Severin, localitatea Slatina Nera, comuna Sasca Montană. Clinica va fi de tip rezidenţial, cu 42 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial. Fiecare bolnav va fi găzduit cu grijă şi atenţie, într-un salon cu un singur pat, şi va beneficia de o cură de recuperare de 14 zile.

Vă mai recomandăm şi:

Psihoterapeutul care-i ajută pe bolnavii de cancer: „Ar trebui să ne ferim să spunem: «O să fie bine» şi «Fii puternic»“

Cum se depistează cancerul de colon

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite