Andrei Chermeleu reinventează muzica din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este unul dintre cei mai în vogă artişti de muzică clubbing. Deşi totul a început ca un hobby, Andrei a transformat această pasiune într-un succes. Acesta a moştenit de la mama sa talentul şi, deşi, nu a studiat în copilărie muzica, el este la acest moment un solist foarte apreciat.

PROFIL
Născut.  03.01.1984
Studii.  Facultatea de Sociologie şi Psihologie, Universitatea de Vest din Timişoara, secţia Psihologie
Ocupaţie. Cântăreţ

Andrei Chermeleu cântă din clasa întâi. Acesta a moştenit de la mama sa talentul şi, deşi, nu a studiat în copilărie muzica, el este la acest moment un solist foarte apreciat. „Mi-a plăcut muzica mereu. Cânt de la vârsta de şapte ani. Am început cu serbările clasei. Am făcut o impresie bună atunci la şcoală, doamna învăţătoare chiar a sunat-o pe mama să îi spună că am talent”, a povestit cântăreţul.

A început cu o chitară
Deşi nu cânta la un nivel profesionist, lui Andrei îi plăcea foarte mult muzica şi nu ezita nici un minut să îşi etaleze talentul. La liceu a primit o chitară de la unchiul său şi împreună cu colegul său Alex Iana cântau la diferite evenimente şcolare. „Am cântat şi în perioda liceului, erau diferite serbări la care eram invitat împreună cu colegul meu Alex, care cânta la chitară. A fost o perioadă superbă. Îmi plăcea să cânt şi, deşi am primit o chitară, nu ştiam decât câteva acorduri”, a spus tânărul.
Facultatea la Timişoara a însemnat pentru Andrei o nouă etapă muzicală. Acesta, împreună cu alţi câţiva prieteni, a pus pe picioare un proiect muzical.

Nu a renunţat la muzică
„Dorinţa de a cânta s-a materializat în timp. Primul proiect de acest gen a fost formaţia Destin. Cântam un rock alternativ, dar nu a fost exact ce mi-am dorit şi atunci am încercat altceva. Am considerat că trebuie să venim cu ceva nou, nu doar să cântăm la festivaluri”, a mai explicat interpretul.
Deşi a urmat o periodă grea, reşiţeanul nu a renunţat la pasiunea sa şi dorinţa sa de a face ceva de calitate s-a cocretizat. De aproximativ un an de zile, Andrei Chermeleu este vocea trupei Voxis. „Au fost perioade şi mai grele în care m-am concentrat doar asupra jobului, pentru că în paralel lucram ca şi reprezentat medical. Nu credeam că am să mai continui cu muzica, dar întâlnirea cu membrii trupei a însemnat o relansare. Am trasformat proiectul Destin în trupa Voxis”, a spus interpretul.

De la rock la electro pop alternative
De un an de zile, Andrei s-a făcut remarcat pe piaţa muzicală din România, fiind o voce foarte apreciată. Deşi a schimbat stilul muzical cu care era obişnuit, reşiţeanul nu se fereşte să cânte live, fiecare reprezentaţie fiind una de succes. „În noua trupă, am abordat un alt stil muzical. Am trecut de la rock la electro pop alternative. Este o muzică de clubbing foarte apreciată pe piaţa românească la ora actuală”, a spus solistul trupei Voxis.

Întrebări şi răspunsuri

Când aţi semnat contractul cu una din cele mai cunoscute case de discuri din România?
Anul trecut ne-am prezentat la Bucureşti cu propunerea noastră, am fost bucuroşi că am putut să finalizăm acest contract. De un an de zile suntem pe piaţă.

Unde a fost primul concert Voxis?
Primul concert a fost pentru deţinuţii de la închisoarea Popa Şapcă. Am fost invitaţi să cântăm la o sărbătoare a instituţiei. A fost un super concert. Am văzut nişte oameni fericiţi şi, deşi eram într-o închisoare, a fost un concert inedit.

Cum a fost la filmarea primul tău videoclip?
A fost superb să vezi o armată de oameni care lucrează la realizarea unui produs de înaltă calitatea. A fost obositor, am înregistrat aproximativ doisprezece ore într-un hangar, dar a meritat. Am lucrat cu regizorul Dragoş Buliga şi videoclipul a fost filmat pe peliculă.

Ce-i place
„Îmi plac dulciurile deşi nu sunt foarte sănătoase, îmi plac oamenii sinceri şi de ceva timp am început să citesc. Îmi place să citesc cărţi de specialitate cu teme care ajută la dezvoltarea mea muzicală”, a spus Andrei Chermeleu.

Ce nu-i place
„Nu îmi place minciuna. Nu îmi plac zilele ploioase şi nu îmi place la ce nivel a ajuns mass-media din zilele noastre. Se profită de orice subiect doar pentru rating, ceea ce nu este tocmai plăcut”, a spus cunoscutul cântăreţ.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite