Hugo şi Maximus au devenit spaima traficanţiilor de ţigări de la Naidăş. Vânzările din chioşcuri au crescut cu 37%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Labradorul Hugo, alături de colegul său
Labradorul Hugo, alături de colegul său

Dresaţi special, labradorii sunt învăţaţi să descopere ţigările de contrabandă, asunse în cele mai neaşteptate locuri. De când au intrat în vamă, vânzările de ţigări din chioşcuri au crescut cu 37%! Detectivii patrupezi au fost fost donaţi de unul dintre cei mai mari producători mondiali de tutun şi ţigări.

Instructajul labradorilor a durat zece săptămâni, în centrul de dresaj al Administraţiei Naţionale a Vămilor din oraşul Giurgiu. ,,Erau pui, aveau doar două luni când i-am primit. Nu sunt o rasă pretenţioasă iar dresajul a decurs perfect” spune inspectorul vamal Jean Şuvagău, omul care se ocupă de unul dintre labradori.
 
Împreună cu Florin Ciauş aceştia sunt cei doi inspectori vamali cărăşeni care au primit partenerii canini în lupta cu traficanţii de ţigări. În zona de vest a ţării, urmare a traficului intens de ţigări de contrabandă, mai există o echipă mixtă în judeţul Timiş.Odată cu labradorii, în donaţie au fost incluse şi două autoturisme construite special pentru a oferi confort patrupezilor. Firma donatoare suportă toate costurile aferente întreţinerii pentru o perioadă de un an.

Apariţia câinilor, la controlul vamal, nu a rămas fără rezultat. Încă din prima zi de lucru au fost descoperite peste 300 pachete de țigări ascunse în rezervorul de GPL, special amenajat, a unui autoturism. ,,Au un simţ olfactiv foarte bine dezvoltat antrenat în săptămânile de dresaj de la Giurgiu. Fără probleme, sunt capabili să depisteze pachetele de ţigări, învelite în pungi, introduse în tancul de benzină,, explică Şuvagău.

Pentru păstrarea performanţelor, fiecare dintre labradori este dus anual, în centrul de la Giurgiu pentru testul de remotivare. Pentru Hugo şi Maximus aventura pe frontieră se va încheia în aproximativ cinci ani când vor fi scoşi la pensie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite