Anchetă în cazul fetiţei de cinci ani, strivite de dulapul cu jucării (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuinţa în care micuţa locuia alături de mamă şi bunic
Locuinţa în care micuţa locuia alături de mamă şi bunic

După tragedia morții unui copil, mama fetiței ar putea rămâne și fără cel de al doilea din cauza neglijenței. Ana-Maria Cotoș, o fetiță de numai cinci ani din Moldova-Nouă, a murit strivită de dulapul în care îi erau depozitate jucăriile. Tragica întâmplare în urma căreia o fetiţă şi-a pierdut viaţa le ridică autorităților semne de întrebare.

ORA 11.30

Deşi până la această oră nimeni nu a înregistrat vreo plângere la parchet pe linia aceasta, Direcţia pentru Protecţia Copilului din Caraş-Severin s-a autosesizat în această dimineaţă, iar un echipaj s-a și deplasat la Moldova-Nouă. ”După ce vom face o evaluare la faţa locului vă putem oferi mai multe detalii.

În momentul acesta, nu ştim dacă au mai fost şi alte situaţii de neglijenţă din partea părintelui”, a spus Virgil Popa, purtător de cuvânt al DPC Caraş- Severin. Acesta subliniază, însă, că dacă se constată că situația nu este unică, iar neglijența este un cuvânt la ordinea zilei, mama ar putea rămâne și fără cel de al doilea copil, surioara mai mică a Anei-Maria.

Destin tragic
Ana Maria Cotoş, fetiţa de cinci ani, locuia alături de mama sa, o surioară de trei ani şi bunic. Părinţii fetei sunt despărtiţi de ceva vreme, iar tatăl fetei lucrează în Italia. Vecinii spun despre mama micuței că este o persoană grijulie, mereu atentă față de copii. “Fetele au fost lăsate cu bunicul, dar acesta este mai mereu beat”, a spus Iuliana Ţundrea, o vecină.

ORA 07.30 Tragicul incident a avut loc la Moldova Nouă. O fetiţă de cinci ani a fost găsită aproape moartă sub un dulap de jucării. Minora se juca în locuinţă alături de sora sa, mai mică. Potrivit vecinilor, micuţa a fost transportată imediat la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic.

"Fetiţa a vrut să ia o jucărie de pe raft şi atunci dulapul a căzut peste ea. Bunicul său este băut şi acum. A venit mama fetei şi a găsit-o sub mobilier. Bine că nu a căzut şi pe a doua fetiţă, care are trei ani", a spus Costel Irimia, un vecin.


Costel Irimia, vecinul familiei Cotoş

Irimia Costel, vecinul familiei Cotoş

În ajutorul femeii disperate au sărit şi ceilalţi vecini, care au chemat imediat salvarea şi au ajutat ca micuţa să fie imediat transportată la spital. În ciuda eforturilor depuse, micuţa se afla într-o stare foarte gravă şi nu a mai putut fi salvată.

Uşa de la scara blocului unde locuia minora din Moldova Nouă

"Fetiţa de cinci ani a fost prezentată la camera de gardă fără semne vitale, în stop cardio-respirator. Minora nu mai respira, avea pulsul zero. Era, practic, decedată. S-a încercat timp de 30 de minute manevra de resuscitare, dar a fost fără rezultat", a spus medicul Adriana Pittner, specialist pediatru.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite