Resita: O bătrână e disperată că are casa ca un burete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: O bătrână e disperată că are casa ca un burete
Resita: O bătrână e disperată că are casa ca un burete

Locuinţa Ghilei Blidariu de pe strada Pandurilor 90 este îmbibată cu apă, iar distrugerile interioare sunt tot mai mari.

Problemele au apărut de la reţeaua de utilităţi din casa vecină, care aparţine unor persoane plecate la muncă în Spania.

Ghila Blidariu este o bătrână care locuieşte împreună cu nepotul ei, pe strada Pandurilor nr. 90, din Reşiţa. De aproximativ un an de zile cei doi privesc cum casa lor este invadată de apă din cauza problemelor din vecini. „Au plecat în Spania şi şi-au lăsat casa aşa. Apa a început să vină şi la noi. Peretele acesta este plin de apă“, a spus Ghila Blidariu. Femeie se simte legată de mâini pentru că în lipsa proprietarilor nu poate intra la vecini să remedieze problema. Mai grav este faptul că nimeni nu opoate ajuta. „Am fost peste tot însă fără un acord judecătoresc nu pot intra în casă. Dacă intru forţat mă pot da în judecată“, a adăugat Ovidiu, nepotul femeii, care este speriată că munca ei de-o viaţă este distrusă de nepăsarea unor persoane străine.

Dezastru între vecini

În aceeaşi situaţie este şi Floarea Toader, o altă femeie care locuieşte pe strada Pandurilor, din Reşiţa. „Eu m-am oferit să fac reparaţii din banii mei, dar nu am cum să dau de această familie. Le pică ţigla de pe casă şi asta este un pericol pentru toţi de aici. Robinetele lor sunt ruginite şi vechi, dar dacă nu putem intra stăm şi vedem cum pleacă apa. Şi eu am probleme la casă dar nu avem ce face. Stăm şi privim cum curge apa că altceva nu avem ce face“, a spus, în această dimineaţă, femeia.

Tragedia de după iarnă

Oamenii spun că situaţia s-a agravat în primăvară. „În iarnă au îngheţat ţevile, iar apa a început să curgă. Din păcate casele sunt lipite, iar apa de la ei a început să curgă pe zidul meu. În scurt timp îmi va apărea igrasie în cameră, iar peretele se va îmbiba de tot cu apă. Casele sunt construite din cărămidă crudă şi în scurt timp totul va fi distrus aici“, a spus în această dimineaţă, Ovidiu Blidariu. Oamenii sunt disperaţi să găsească familia care le crează probleme.

Am fost peste tot însă fără un acord judecătoresc nu pot intra în casă.
Ovidiu Blidariu, locuitor de pe strada Pandurilor

Robinetele sunt ruginite, dar dacă nu putem intra stăm şi vedem cum pleacă apa.
Floarea Toader, locuitoare de pe strada Pandurilor

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite