Banii nu pot cumpăra onoarea fetiţei violate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minora de 14 ani care acuză trei adolescenţi reşiţeni că ar fi violat-o nu are nicio pretenţie materială de la aceştia. Doi dintre inculpaţi sunt judecaţi în stare de arest preventiv, dar şi al treilea a stat o vreme cu cătuşe la mâini.

Roxana Săcărin are doar 14 ani, dar la vârsta ei a văzut şi a trecut prin multe. Tocmai de asta nu a avut nimic împotrivă să însoţească, în ziua de 4 mai, patru tineri într-o plimbare la Lacul Secu. Nu a avut nimic de obiectat nici măcar atunci când, stricându-se maşina, băieţii au propus să înopteze acolo. Potrivit fetei, ceea ce ar fi trebuit să fie o distracţie pe cinste s-a transformat pentru ea într-o noapte de coşmar.

Roxana Săcărin i-a reclamat organelor de cercetare penală pe trei dintre cei patru adolescenţi pentru că ar fi violat-o. „În noaptea de 4 spre 5 mai, învinuiţii au avut acte sexuale cu minora prin constrângere şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra. Prin Ordonanţa din 25 mai, a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii minori Nicolae Solcan şi Bogdan Stanciu, şi inculpatul major Ovidiu Trulea, pentru săvârşirea infracţiunii de viol”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.

Solcan, Stanciu, Trulea şi Neda Denis ar fi intrat pe rând în maşină pentru a întreţine relaţii sexuale cu fata de 14 ani. Doar primii trei s-au atins de ea, spune Roxana, Neda mimând actul sexual pentru a nu intra în gura amicilor săi. De la noaptea cu pricina până în momentul reţinerii celor trei au trecut aproape trei săptămâni, timp în care părinţii fetei au purtat unele negocieri cu familiile inculpaţilor. Dănuţ Săcărin, tatăl fetei, este acuzat că ar fi primit câte 200 de euro de la fiecare dintre inculpaţi pentru a renunţa la plângerea penală dar că, ulterior, pretenţiile sale au crescut nejustificat de mult.

Fetiţa de 14 ani vrea însă să demonstreze că onoarea ei nu poate fi cumpărată cu câteva sute de euro. Aceasta a venit în faţa instanţei într-o ţinută mai mult decât îndrăzneaţă şi i-a lăsat paf, atât pe inculpaţi, cât şi pe magistraţi. „Nu mă constitui parte civilă, nu am nicio pretenţie de la cei trei”, a mărturisit fata. „Inculpatul Trulea susţine că nu se face învinuit de săvârşirea faptei”, a precizat avocatul Ioan Chilom.

Inculpatul minor nu şi-a dus fapta la bun sfârşit

„Deflorarea s-a petrecut cu mult înainte de seara de 4 spre 5 mai. În cazul lui Stanciu, fapta nu s-a consumat, aceasta rămânând la stadiul de tentativă, motiv pentru care voi solicita schimbarea încadrării. El a încercat să aibă un raport sexual cu partea vătămată, dar nu a reuşit”, îşi apără avocata Loredana Sabo clientul. „Nu există, în afară de declaraţiile părţii vătămate şi ale celorlalţi inculpaţi, nicio dovadă în susţinerea acuzaţiilor ce i se aduc lui Trulea”, a adăugat Chilom.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite