Concursul promis de Arafat aduce liniştea la serviciul de Ambulață Caraș-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SOLUŢIONARE Scandalul din curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă se poate încheia în luna septembrie. Daniela Popescu este contestată de toţi angajaţii, dar managerul Ambulanţei din Caraş-Severin şi-a câştigat postul în instanţă.

Nu există angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Caraş-Severin care să nu se plângă că suferă de stres de când fotoliul de manager este ocupat de doctoriţa Daniela Popescu. Ambulanţierii susţin că nu pot lucra în condiţii normale sub manageriatul acesteia şi o acuză de proastă administrare. Nu prea au însă încotro, Daniela Popescu câştigându-şi în instanţă dreptul de a conduce destinul Ambulanţei din Caraş-Severin.

Aceasta a ajuns în fruntea SJA în aprilie 2008. A stat acolo până în august 2009, când a fost înlocuită ca urmare a unor controale ce au scos la iveală mai multe nereguli. Daniela Popescu a fost acuzată că făcea naveta între Reşiţa şi Caransebeş, localitatea de domiciliu, şi că se deplasa la cursuri de specializare la Timişoara pe banii instituţiei.

Mai mult decât atât, garajele Ambulanţei ar fi fost transformate în adevărate ateliere auto private. Nereguli au fost descoperite la acea vreme şi de Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin. Presiunile exercitate de către angajaţi au dat şi ele roade, astfel că locul Danielei Popescu a fost luat de Cosmin Librimir.

Şi-a recâştigat postul

Fostul manager nu s-a împăcat cu ideea că a părăsit SJA pe uşa din dos şi s-a adresat instanţei. În 15 februarie 2011, aceasta a revenit pe postul de manager, fluturându-le sub nas contestatarilor săi o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Timişoara. Medicii, ambulanţierii şi toţi ceilalţi angajaţi ai SJA au luat foc şi au repornit protestele. Mai întâi în curtea instituţiei, iar ulterior pe holurile Direcţiei de Sănătate Publică, cerând socoteală conducerii instituţiei. „O parte din angajaţii SJA şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de repunerea în postul de manager interimar al instituţiei respective, post suspendat de DSP şi reinstituit în funcţie de către o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Timişoara. Rezolvarea tuturor problemelor ţine de organizarea unui concurs pentru ocuparea cu titlu definitiv a postului de manager al SJA”, a precizat Radu Albotă, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică.

„DSP ne-a promis că se implică şi la nivel local şi la nivel ministerial pentru scoaterea cu rapiditate la concurs a postului şi deblocarea situaţiei. Nu poţi să şi munceşti, să fii şi stresat. Cosmin Librimir a realizat în şapte luni o sumedenie de lucruri favorabile pentru Ambulanţă şi angajaţi. În şapte luni a realizat cât managerii interimari în şapte ani”, a declarat Marius Cotârlă, directorul medical al SJA. Din februarie şi până în prezent nu s-a organizat însă niciun concurs, astfel că ambulanţierii au continuat să lucreze sub stres, aşa cum aceştia au reclamat.

Concurs în septembrie

Subsecretarul în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a ţinut să-i liniştească pe ambulanţieri cu ocazia vizitei sale la Reşiţa. „Revenirea directorului a avut la bază o decizie de instanţă, care trebuie pusă în aplicare. Oricum, actualul director este interimar. Metodologia de examen pentru ocuparea postului de manager la ambulanţă pentru cei care au terminat contractul sau sunt interimari a fost publicată în Monitorul Oficial acum vreo patru săptămâni. Tematica a fost finalizată şi este publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii, deci deja se ştie din ce vor fi examinaţi. Mai trebuie stabilită data concursului, care va fi în prima sau a doua săptămâna din septembrie”, a precizat Arafat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite