Haos pe şantierele drumurilor din Reşiţa. Șoferii încalcă legea cum îi taie capul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia pe şapte străzi principale din oraş este interzisă din cauza lucrărilor. Şoferi care intră pe sens interzis, utilaje care se ciocnesc şi pietoni care inspiră praf. Aşa arată o stradă pe care se lucrează. 

Deşi încă nu s-a făcut recepţia finală a lucrărilor de schimbare a conductelor de canalizare, la nivel local s-a dat deja startul unui amplu proces de asfaltare a principalelor artere din oraş. Cu sume exorbitante, reşiţenii vor avea atunci când şantierul se încheie, şi străzi pe gustul lor. Singura problemă este că, până atunci, nervii lor nu mai îndură utilaje pe drumuri, străzi cu circulaţia restricţionată şi praf cât cuprinde. Muncitorii de pe şantier se luptă zilnic cu tupeul conducătorilor auto, care ignoră semnele de restricţionare a circulaţiei şi se strecoară periculos printre grămezile de material şi utilaje.

Ieri, la primele ore ale dimineţii, în mai puţin de jumătate de oră, zece maşini au intrat pe strada Progresului, ca să îşi scurteze drumul, pentru că nu au avut răbdare să ocolească şantierul.

„Zilnic, avem bătăi de cap cu şoferii care nu respectă indicatoarele ce interzic circulaţia pe această stradă. Ştiu că este importantă pentru circulaţie, dar să ne înţeleagă şi pe noi. Acum două zile, era să se ajungă la altercaţie din cauza neînţelegerii şoferilor”, a spus muncitorul Marin Popescu, care schimbă bordurile pe Strada Progresului din oraş. La polul opus, şoferii spun că nu mai rezistă. „Înţeleg să se lucreze şi este foarte bine că se asfaltează străzile, dar să oprească circulaţia pe un sens, apoi pe altul şi să fie şi poliţie în zonă. Nu am văzut picior de poliţist şi toată lumea circulă cum o taie capul”, a declarat Daniel Ţăpuc, un şofer reşiţean.

Şase luni de chin

Lucrările de asfaltare au fost câştigate de un consorţiu format din cinci firme. „Valoarea lucrărilor se ridică la 3,5 milioane de euro pentru străzile din Cartierul Govândari. Acestea contau în turnarea de covor asfaltic, schimbarea de trotuare, borduri, crearea de piste pentru biciclete şi rampe pentru ciclişti şi persoanele cu handicap”, a spus Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa. Durata pe care se întind lucrările este de şase luni. Asta înseamnă că la începutul anului viitor trebuie făcută recepţia, dacă vremea o va permite. Ca să evitaţi blocajele în trafic, trebuie să ştiţi străzile pe care se lucrează: Progresului, Ţarcului, Făgăraşului, Bulevardul Muncii, Aleea
Herculane şi Calea Caransebeşului.

În paralel, în centrul oraşului, se lucrează la porţiunea de drum care trece prin spatele complexului comercial. Şi aici, circulaţia este restricţionată. Valoarea lucrărilor este de 200.000 de lei şi trebuie finalizate în două săptămâni.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite