Grădiniția din Moroasa devine ruină înainte să fie construită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la grădiniţa din Moroasa au început în 2007 şi s-au oprit în 2008, la „jumătatea drumului”. De aproape trei ani, nimeni nu a mai păşit pe şantier, pentru că Ministerul Educaţiei nu a mai avut bani să finalizeze proiectul.

La începutul anilor 2000, soarta Grădiniţei cu program prelungit nr. 7 a stat sub semnul ameninţărilor de evacuare. Asta pentru că instituţia a funcţionat într-o clădire din patrimoniul UCMR Reşiţa, iar reprezentanţii companiei au revendicat-o. Încercând să salveze grădiniţa de la evacuare, cei de la Primăria Reşiţa au contribuit, împreună cu Ministerul Educaţiei, la ridicarea unei clădiri pentru a muta  Grădiniţei cu program prelungit nr. 7. Ca şi cum primele scandaluri, nu ar fi fost de ajuns, proiectul s-a împotmolit pentru că ministerul nu l-a mai putut finanţa. Municiplaitatea reşiţeană a depus în zadar memorii pentru continuarea construcţiei.

„Primăria Reşiţa a pus la dispoziţie terenul şi utilităţile. Nu este primul proiect început şi care a rămas fără finanţare. Noi am făcut tot ce ne-a stat în puţinţă, dar proiectul este cu finanţare de la ministerul învăţământului“, a spus Cristian Panfil, viceprimarul Reşiţei.

Fonduri negarantate

Şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar spune că fondurile pentru această grădiniţă nu au fost garantate niciodată. „Situaţia acestei grădiniţe are o istorie complicată. În orice caz, finanţarea vine în limita posibilităţilor din bugetul ministerului. Anul acesta însă vor începe lucrările la câteva instituţii şcolare, pentru care fondurile sunt garantate“, a explicat Adrian Doxan, şeful ISJ Caraş-Severin.

Pe lângă faptul că lucrarea nu a fost terminată nici după aproape trei ani de la demararea proiectului, zona arată ca după război. „În parc se construieşte, pe platouri sunt parcate maşini, unde să-mi las copilul să se joace? Înainte era o zonă verde unde cei mici aveau loc destul pentru petrecerea timpului liber“, s-a plâns Corina Pişta, unul dintre locuitorii din zonă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite