Planul anti-ploaie la Festivalul de la Gărâna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtunile din anii precedenţi au dat bătăi de cap atât turiştilor, cât şi edililor din comuna cărăşeană. Spaţiile de cazare au fost ocupate încă de la începutul anului, iar bătălia pentru un loc de cort începe chiar de mâine.

Administraţia locală din Gărâna are şi în acest an pregătit un plan de intervenţie, în caz de furtuni şi vijelii, care să ajute turiştii. „În planul de situaţii de urgenţă al comunei avem prevăzută o serie de măsuri. Cei care vor întâmpina probleme vor putea să fie adăpostiţi în locaţii speciale“, a explicat Carol Rank, primarul comunei Brebu Nou. De asemenea, reprezentanţii primăriei vor pune la dispoziţie şi un mijloc de transport pentru ca turiştii să ajungă la Reşiţa, în situaţia în care se repetă experienţa de anul trecut, atunci când apa le-a luat lucrurile oamenilor cazaţi la cort.

Tinerii reşiţeni spun că vor pleca spre Gărâna cel târziu miercuri dimineaţa, pentru a putea prinde un loc de camping. „Ca în fiecare an, mergem mai devreme ca să prindem loc. Nu vrem să avem probleme cu apa aşa că noi căutăm o locaţie mai ferită în caz de frutună“, a spus Cosmin Cosma, profesor. Organizatorii spun că au schimbat de nenumărate ori data festivalului, tocmai pentru a evita furtunile. „Aproape în fiecare an, indiferent de perioadă, a fost ploaie, excepţie a fost în anul în care Garbarek era cap de afiş“, a declarat Marius Giura, organizatorul Festivalului de Jazz de la Gărâna.

Vreme frumoasă

În ciuda prognozelor făcute de meteorologi în legătură cu vremea din perioada Festivalului de jazz, 21-24 iulie, Carol Rank îi avertizează încă de pe acum pe turiştii care vor veni în zonă să fie foarte atenţi atunci când îşi amplasează corturile.

„Noi îi vom sprijini pe oameni aşa cum vom putea mai bine, dar trebuie să fie şi ei atenţi cu lucrurile lor şi atunci când vine vorba de amplasarea cortului“, a mai spus primarul comunei Gărâna. De reţinut faptul că la dispoziţia turiştilor vor fi şi cei din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin şi cei de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Pentru a evita şi eventualele blocaje în trafic, turiştii sunt rugaţi să asculte recomandările poliţiştilor rutieri ce vor supraveghea traficul în zilele festivalului. La această oră, pensiunile au deja toate locurile de cazare ocupate. Împătimiţii jazz-ului şi-au asigurat cazarea încă de anul trecut sau chiar din luna martie, cu toate că un pachet complet de trei zile ajunge şi la 605 lei de persoană. „Nu mai avem locuri disponibile. Avem turişti din Bucureşti, iar de patru ani vin câteva persoane din Iaşi“, a spus Monica Paşcalău, administratorul uneia dintre pensiunile din comună.

Organizatorii evenimentului spun că biletul de intrare este de 200 de lei pentru toată perioada Festivalului de Jazz. „Biletele vor putea fi cumpărate de la intrarea în locaţia obişnuită. Nu au fost vândute online pentru că nu vrem să avem probleme cu eventualele reclamaţii, mai ales că zona este cunoscută pentru schimbările bruşte de vreme“, a precizat Marius Giura, organizatorul Festivalului de Jazz de la Gărâna.

Nume importante la Festivalul de la Gărâna

Organizatorii au pregătit noutăţi absolute, dar şi reveniri pe scena din Poiana Lupului. Anthony Jackson, Simon Phillips, Lezsek Moszder, Jon Hassel sau Eivind Aarset, pe scurt, sunt doar câteva dintre numele importante ale scenei muzicale mondiale care vor participa la Festivalul de Jazz de la Gărâna. Fabuloasa pianistă japoneză Hiromi Uehara, Avishai Cohen şi „războinicul” elveţian Nik Bartsch sunt alte nume care se vor regăsi pe afişul festivalului de jazz.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite