Cum şi-au făcut „bikerii“ din Reșița festival la Arşiţa Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Organizatorii festivalului motocicliştilor erau, ieri dimineaţă, în focul pregătirilor
Organizatorii festivalului motocicliştilor erau, ieri dimineaţă, în focul pregătirilor

Motociclişti din toate coluturile Europei sunt aşteptaţi azi la Reşiţa pentru a participa la a cincea ediţie a West Bike Fest. Din cauza deciziilor autorităţii locale, motocicliştii reşiţeni şi-au făcut rost de teren propriu, ca să nu mai depindă de nimeni.

Ajunsă la cea de a V- a ediţie, întâlnirea motocicliştilor se desfăşoară începând de azi şi până duminică. Organizatorii, MC Trust Reşiţa, spun că au investit 20.000 de lei pentru ca turiştii să se simtă cât mai bine. Banii vin din sponzorizări şi sunt necesari pentru plata trupelor care vor urca pe scena ridicată chiar de membrii grupului.

„Sunt tot felul de cheltuieli. De la plata celui care a amenajat terenul pentru campare, sunet şi până la generatoare de energie electric, totul a costat“, a explicat Lucian Ivănici, unul dintre organizatorii West Romanian Bike Fest. Pentru că nu-şi permiteau să plătească chirie pentru fosta locaţie de la Râul Alb, membrii MC Trust Reşiţa au făcut demersuri pentru a intra în posesia terenului pe care de doi ani de zile se desfăşoară această întâlnire a motocicliştilor. „Pentru ultima ediţie organizată la Râul Alb am plătit  aproape 10.000 de lei“, a mai spus Lucian. Încă de ieri, aproape 15 membri ai MC Trust, alături de prieteni apropiaţi, au făcut ultimele pregătiri.

„Au fost amenajate duşuri şi toatele ecologice. Scena am ridicat-o anul trecut, iar anul acesta am amenajat o locaţie mai modernă pentru servirea de băuturi“, a spus Gabriel Kriesl, organizator.

Motocicliştii au decis să facă totul pe terenul propriu şi pentru faptul că în oraş autorităţile nu mai permit organizarea de evenimente în centru. „Pentru a evita deranjul reşiţenilor, s-a decis ca majoritatea evenimentelor să se desfăşoare pe stadionul din zona Intim, cu excepţia evenimentelor de Revelion“, a declarat Marius Băleanu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

„Trooper“ vine din nou la Reşiţa

Prima seară de concerte va fi rezervată celor de la „ The Silvershine“,  „The Hepcats“,  „The Jetsons“. Seara de vineri se va încheia cu un midnight show, muzică şi proiecţii video până dimineaţa.  Sâmbătă, până la ora 15.00,  participanţii vor putea merge pe trasee turistice în zona locaţiei festivalului. De la ora 20.00 vor începe concertele trupelor „Bronx“, „Triangullum“, „Pandora“, iar capul de afiş sunt cei de la „Trooper“. De asemenea, nu vor lipsi nici concursurile specific, cum ar fi „lupta motocicletelor“, trasul de funie şi multe altele.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite