Fricile poliţiştilor care au luat şpagă la Bocșa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea au scăpat de arest
Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea au scăpat de arest

Agenţii de circulaţie judecaţi pentru luare de mită cer să răspundă în faţa legii oriunde, numai nu la Tribunalul Caraş-Severin. Magistraţii cărăşeni le-au prelungit mandatele de arestare cu 60 de zile celor doi oameni ai legii trimişi după gratii la finele lunii mai.

Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea stau de mai bine de o lună în arest după ce au fost prinşi în flagrant cu câte o şpagă de 50 de euro. Magistraţii de la Tribunalul Caraş-Severin, dar şi cei de la Curtea de Apel Timişoara, i-au taxat de fiecare dată pentru atitudinea lor nesinceră şi le-au refuzat, liberarea condiţionată. Mai mult decât atât, le-au menţinut măsura arestului preventiv pentru încă 60 de zile. Cei doi poliţişti au interpretat această decizie ca pe o antepronunţare a instanţei de fond, în sensul că deja îi consideră vinovaţi. Cârstea, care este incriminat de probele din dosar mult mai puţin decât colegul său Musteaţă, acesta fiind cel care a discutat cu denunţătorul şi a primit banii cu sprijinul unui intermediar, este convins că judecătorii cărăşeni îl vor trimite în puşcărie.

„Am discutat cu clientul meu, Ionuţ Cârstea, în sensul de a face cerere de strămutare a procesului, pe care am şi înaintat-o Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. S-a scris prea mult în presă despre acest dosar, este foarte mediatizat. Observăm că, fiind poliţişti, există interese de a nu fi puşi în libertate. Mai mult decât atât, am observat că, la Tribunalul Caraş-Severin, se prefigurează o mare eroare judiciară, pe care eu şi clientul meu vrem să o prevenim. Mă refer la faptul că se prefigurează condamnarea acestuia”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

În faţa denunţătorului

Cârstea continuă să-şi susţină nevinovăţia. „În opinia mea, din probele existente la dosar, rezultă cu certitudine nevinovăţia clientului meu. Clientul meu este nevinovat şi soluţia corectă ar fi cea de achitare. Tocmai din acest motiv solicităm ca, până la judecarea strămutării procesului, instanţa să dispună suspendarea judecării prezentului dosar”, a mai spus Bolosin.

Musteaţă a încercat să încropească o poveste care să-l disculpe în faţa legii, dar nu i-a prea reuşit. În plus, probele de la dosar i-au demontat fiecare afirmaţie, iar la termenul următor ar putea fi incriminat şi mai tare, deoarece va sta faţă în faţă cu denunţătorul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite